Belföld | Papcsák Ferenc Városliget Zugló Budapest
2013. december 04. 09:43

A Városliget a budapestieké!

A keddi parlamenti vitából világosan kiderült: az Orbán-kormány és a Fidesz komolyan gondolja, hogy elveszi a fővárosiaktól a Városligetet. Az MSZP azonban minden eszközt megragad, hogy megakadályozza a példátlan államosítást; a 2014-ben kormányra kerülő baloldal pedig egészen biztosan visszaadja a Városligetet a főváros lakóinak.

A csaknem 100 évre szóló államosítás célja, hogy a Fidesz egy újabb átgondolatlan látványberuházással beépíthesse a főváros egyik legkedveltebb közparkját, szokása szerint fákat vágjon ki, megakadályozva ezzel a fővárosi családok ezreinek megszokott szabadidőtöltését.

Budapestnek több zöldfelületre lenne szüksége, nem arra, hogy a meglévőket is tönkretegyék. A budapestiek szívesen fogadnak minden kulturális beruházást, az Orbán-kormány által tervezett múzeumi negyed azonban felépíthető lenne a főváros más, használaton kívüli területeinek valamelyikén, például a Nyugati pályaudvar melletti területen is.

Ismét felszólítjuk Tarlós István főpolgármestert, hogy ezúttal ne lapítson, ne Orbán Viktor és a Fidesz, hanem a fővárosiak érdekéért álljon ki, és akadályozza meg Budapest egyik legértékesebb természeti kincsének tönkretételét! Felszólítjuk Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármestert is, hogy ne a saját kerülete ellen dolgozzon! Vonja vissza előterjesztését és fejezze be ámokfutását a XIV. kerületben!

Az MSZP minden lehetséges eszközzel megakadályozza, hogy a Fidesz tönkretegye a főváros 260 esztendős közparkját. Felhívunk minden budapesti polgárt, valamennyi demokratikus erőt, köztük az Együtt-PM pártszövetséget és a Demokratikus Koalíciót, hogy csatlakozzanak aláírásgyűjtési, s ha kell, népszavazási kezdeményezésünkhöz!

Horváth Csaba,
fővárosi frakcióvezető

Tóth Csaba,
országgyűlési képviselő
az MSZP zuglói elnöke