mszp.hu | Belföld | közlemény Városliget
2016. április 22. 12:46

A Városliget nemcsak Zuglóé – minden budapestié

A Városliget nemcsak Zuglóé – minden budapestié
A Városliget nem alku tárgya. Nincs olyan politikai ok, amely indokolná a Fidesszel való együttműködést a Városliget tönkretételében.
Tudjuk, hogy a Fidesz politikájának szerves része a környezetvédelem teljes mellőzése, a fák ipari mértékű kivágása. Aki ebben együttműködik, az az itt élők, de ami fontosabb: az utódaink ellen követ el bűncselekményt. Ez a Föld napjának üzenete. 
 
Érthető, hogy a zuglói képviselők – a területi érintettség okán – többet akarnak tudni a Városliget jövőjéről. A Liget azonban nem csak Zuglóé – mindannyiunk közös értéke: minden budapestié és minden magyar emberé. 
 
Egyetlen kerületi önkormányzat sem hozhat önállóan döntést az egész főváros jövőjét meghatározó ügyekben. 
 
Mind a fővárosi, mind a zuglói MSZP álláspontja a Városliget ügyében változatlan: elutasítjuk a főváros két évszázados közparkjának beépítését, a zöldfelületek csökkentését. A Városligetet a jövőben is kizárólag kiemelt közparkként képzeljük el, a múzeumi negyedet máshol tartjuk megvalósíthatónak. 
 
Az MSZP zuglói képviselőinek szavazata kizárólag a zuglói emberek érdekeinek képviseletéről szól, hiszen jelenleg a döntések a helyiek feje felett, háta mögött és megkérdezésük nélkül születnek. A mondatok félreérhetősége sem jelenti azt, hogy a Városliget beépítése támogatható lenne. 
 
A cél az érdemi párbeszéd kikényszerítése, ezen keresztül pedig a Városliget tönkretételének megakadályozása. 
 
Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében 
 
Tóth Csaba,
Zugló országgyűlési képviselője

Kapcsolódó párttagok