2011. április 18. 15:00

A védett állatok mellett már a köztisztviselők is vadászhatók?

Április elején szivárgott ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lobbizó levele, hogy párzási időben is lehessen vadászni uniós szinten is védett madarakra.

Az Uniós elnökségünk időszakára időzített javaslat talán lekerült a napirendről, de az újabb hírek szerint a vadászat immár a természet- és környezetvédőkre folyik. Rodics Katalin nemzetközi hírű szakembert egyetlen tollvonással, több évtizedes sikeres szakmai pálya után távolították el állásából, vélhetően a Semjén-féle vadászlobbi nyomására. A Vidékfejlesztési Minisztériumban tovább folyik tehát az a gyakorlat, hogy aki nem ért egyet a kormánypolitika, azt el kell tüntetni. (Ez a minisztérium büntette meg a Ferihegyi Repülőtér névváltoztatásával óvatosan egyet nem értő szakmai bizottságot is.)

Az MSZP Környezetvédelmi Tagozata határozottan tiltakozik egy újabb szakmai tisztviselő, Rodics Katalin főosztályvezető-helyettes eltávolítása ellen.

Az MSZP környzetvédői egyúttal az alábbi kérdéseket intézik dr. Fazekas Sándor miniszterhez, akihez a magyar környezetvédelmi kormányzat tartozik:

- Milyen indokok alapján távolították el állásából Rodics Katalin főosztályvezető-helyettest?

- Egyetért-e Semjén Zsolt védett állatokat vadászhatóvá tenni akaró javaslataival?

- Várhatóak-e újabb tisztogatások a környezetvédelmi kormányzatban a Semjén-javaslat nyomán vagy attól függetlenül?


Az MSZP Országos Környezetvédelmi Tagozata