mszp.hu | Belföld
2021. március 19. 12:16

A védettségi igazolványokat érintő adatkezelési káosz életveszélyes szintre lépett – ki ezért a felelős?

A védettségi igazolványokat érintő adatkezelési káosz életveszélyes szintre lépett – ki ezért a felelős?
Az egészségügyi adatkezelés területén uralkodó „adatszinkronizációs problémák” életveszélyes szintre léptek, mivel a sajtóban megjelent beszámolók szerint olyanok is megkapják a védettségi igazolványt, akik nem estek át a fertőzésen és védőoltást sem kaptak.

Ez nem egy egyszerű „adatatszinkronizációs probléma”, hanem káosz, ami miatt sokan veszélybe kerülhetnek, mivel az érintettek valószínűleg felmentést fognak kapni bizonyos korlátozások alól, pedig valójában egyáltalán nem védettek a vírussal szemben.

A kormányzati szerencsétlenkedés emberi életeket veszélyeztet, ezért az illetékesek nem tagadhatják meg a válaszadást!

Hogyan történhettek ilyen hibák a védettségi igazolványok kiállítása kapcsán? Miért nem tudják megfelelően kezelni az adatokat? Mi történik azokkal az igazolványokkal, amelyeket tévesen adtak ki? Mennyi ember kapott jogosulatlanul védettségi igazolványt?

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy azonnal cselekedjen! Ki kell javítani a rendszer hibáit, intézkedni kell a tévesen kiküldött igazolványokkal kapcsolatban, továbbá a kormánynak be kell számolnia arról, hogy mi vezetett a kudarchoz és ki viseli a felelősséget ezért!

MSZP