mszp.hu | Külföld
2022. február 02. 12:28

A végrehajtó maffia feje az EMMI-ben is osztogatott „névnapi ajándékokat”? – A minisztérium hozza nyilvánosságra a korrupciós ügy részleteit!

A végrehajtó maffia feje az EMMI-ben is osztogatott „névnapi ajándékokat”? – A minisztérium hozza nyilvánosságra a korrupciós ügy részleteit!
Az EMMI vezetői fordítva ülnek a lovon, ugyanis nem az a dolguk, hogy a jobb munkakörülményekért sztrájkba lépett tanárokat listázzák, hanem az, hogy kivizsgálják, hányan érintettek a minisztériumon belül a Völner-Schadl korrupciós botrányban.

A pedagógusok megfélemlítése helyett a korrupció elleni harcban kellene erélyesen fellépni, első sorban a minisztériumon belül! Ugyanis a nyomozati iratok szerint Völner Pál hathatós segítséget kapott az EMMI-ből azért, hogy egy oktatási intézmény a büntetése lenullázása mellett még a működési engedélyét is megtarthassa. Minderről azonban gyáván hallgatnak a tanárokat hangosan fenyegető minisztériumi vezetők.

Az EMMI-nek minél előbb nyilvánosságra kell hoznia az érintett oktatási intézmény ügyének valamennyi részletét! Ideje ugyanis megtudni, hogy az EMMI-ben is kaptak-e egyesek Schadltől „egy hármast meg valami viszonylag normális piát” bizonyos ügyek elintézéséért.

Ezek az ügyek mutatják be a Fidesz valódi politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a pénzek ellopásáról szól. Az MSZP azonban elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos Magyarországot hozzon létre.

MSZP