mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. október 12. 16:25

A vendéglátóipar letámadásával buktát süt magának a kormány: napról napra többen mennek előválasztani!

A vendéglátóipar letámadásával buktát süt magának a kormány: napról napra többen mennek előválasztani!
Álságos és életszerűtlen 100%-os szakképzettséghez kötéssel próbálnák átjátszani magukhoz a fideszesek immár a teljes vendéglátó iparágat is. Az ágazatban munkát vállalók tiltakoznak: a több százezer dolgozó és családjaik korszakváltó jogbiztonságot követelnek.

Ahogy a trafikokat „nemzetivé” tették, nagyon valószínű, hogy a cél az, hogy tavaszi bukásuk előtt még gyorsan a teljes magyar vendéglátóipart is lenyúlják – hangsúlyozta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese kedd délután, a párt Facebook oldalán közvetített online sajtótájékoztatóján.

„A Fidesz szerint a gyerekek tanításához nem kell szakképzettség, egy éve ugyanis hoztak egy olyan rendeletet, hogy az is alkalmazható, akinek nincs tanári diplomája. A Fidesz szerint az emberek gyógyításához sem kell szakképzettség, idén júliusban ugyanis Kásler miniszter egy olyan rendeletet hozott, amely szerint orvosi végzettség nélkül is lehet háziorvosi ügyeletet adni. Vagyis orvosi képesítés nélkül is gyógyíthat egy mentőtiszt vagy egy okleveles kiterjesztett hatáskörű ápoló” – idézte fel Komjáthi, hány hajmeresztő területen tekint el a Fidesz a szakképesítéstől, ha érdekei úgy kívánják.

Felhívta a figyelmet egy, a Magyar Közlönyben a minap megjelent egy új rendeletre, amely előírja, hogy a vendéglátóhelyeken azonban csak szakképzett emberek dolgozhatnak. „Vagyis még a krumplisütést és a hús panírozását is kötelezően csak szakképzett dolgozók végezhetik! Így működik Orbán beteg és perverz világa, ahol a főzést szigorúbban szabályozzák, mint a gyógyítást! (…) Ráadásul ez a rendelet nem csak torz és perverz, hanem a magyar vendéglátóipart is padlóra küldi” – figyelmeztetett.

A szocialista politikus emlékeztetett, eddig elegendő volt, ha minden konyhai vagy cukrászati műszakban legalább egy szakképzett dolgozó volt jelen. „Ha ezt a rendeletet elkezdik betartani, az éttermek és a cukrászdák 90%-ának be kell zárnia, ezt ők mondták! Azt pedig talán mondani sem kell, hogy a vendéglátós szakmával a kormányzat részéről senki sem egyeztetett! Nagyon úgy tűnik, hogy Orbán Viktor és haverjai padlóra akarják küldeni az éttermeket és cukrászdákat”.

Komjáthi Imre hangsúlyozta, az eddigi tapasztalatok alapján ez az intézkedés is erősen mutyi-gyanús. „Talán valamelyik haver éppen most indít gyorstalpaló képzést jó pénzért, és így akarják hozzá beterelni az embereket. Talán majd jönnek a nemzeti éttermek és nemzeti cukrászdák. Tudjuk, hogy Orbánéktól bármi kitelik”!

„A Fidesz minden nap bebizonyítja, hogy bukniuk kell! Tudják ezt a pedagógusok, tudják a rendvédelmisek, tudják a szociális dolgozók, és most már tudják a vendéglátósok is” – szögezte le.

Elmondta, a fideszes kormány buktasütögetésének szintén köszönhető, hogy újabb és újabb, korábban bizonytalan tömegek mennek előválasztani és fejezik vágyukat a kormányváltás iránt. „Köszönöm a Fidesznek, hogy ilyen hatásosan mozgósítják a vendéglátósokat, hogy ők is vegyenek részt az előválasztás második fordulójában: napról napra egyre többen vagyunk, akik világosan látjuk, és ki is mondjuk: Orbán Viktornak és nyerészkedő bandájának buknia kell”!

Kapcsolódó párttagok