MTI/mszp.hu
2012. március 26. 13:34

A vízművek is állami kézbe kerülhet

Az MSZP szerint a Fővárosi Vízművekkel kapcsolatban a legfontosabb kérdés, hogy a kisebbségi részvénycsomag visszaszerzése után állami kézbe kerül-e a közművállalat; mivel nem tudják, hogy a város számára előnyös-e a visszavétel, ezért a szocialisták tartózkodni fognak a szavazáson.

Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón azt mondta, komoly kockázata van az állami kézbe kerülésnek, és így Budapest "többet veszíthet a réven, mint amennyit nyerhet a vámon".

Hozzátette: Tarlós István főpolgármester azt közölte, hogy csak a szerződés megkötése után készítenek kockázatelemzéseket és gazdasági számításokat. A frakcióvezető szerint azonban ilyet "okos ember nem csinál", számításokat előre kell készíteni.
    
Elmondása szerint az MSZP egyetért azzal, hogy jó kondíciókkal visszaszerezzék a vízművek külföldi kézben lévő részét, de egyetlen érdemi információt nem kaptak arról, hogy ez a város számára előnyös-e, ezért tartózkodni fognak a szavazáson.
    
Horváth Csaba közölte továbbá, a különböző intézmények államosítási folyamata miatt Budapest csődje elkerülhetetlen lehet, ha a főváros nem változtat hozzáállásán, és a párthatározatokat fogja támogatni a városlakók érdekeivel szemben.