2012. február 17. 10:41

A VM és a valóság

Íme, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrártámogatásokkal és kárenyhítéssel kapcsolatos közleményeinek hiteles változata:

A Vidékfejlesztési Minisztérium ez évben 24 milliárd forint nemzeti kiegészítő támogatást juttat a mezőgazdasági termelőknek, ami jelentős összeg, hisz 80 milliárd forinttal kevesebb, mint amennyi az uniós szabályok szerint adható lenne, aminek a teljes körű kifizetését a választási kampányban ellenzékből megígértünk.  

A támogatás óriási segítség az állattenyésztőknek, igaz, ez 10 milliárd forinttal kevesebb, annál, amit a mezőgazdaságot tönkretevő szocialista kormányok idején kaptak az állattenyésztők.
2009-ben a tejtermelőket segítő demonstrációkon elértük, az állam 8 forint kiegészítő támogatást adjon a tejtermelőknek literenként, ezt a jelenlegi kormány szívós munkával most 4 forintra csökkentette.

2007-ben még ellenzékből kiharcoltuk, hogy az állam a kötelező juttatáson felül 5 milliárd forinttal segítse a fagykárt szenvedett gazdákat, a jelenlegi kormánynak sikerült ezt a kiegészítést 0 forintra csökkenteni.

A minisztérium természetesen a továbbiakban is mindent megtesz a magyar mezőgazdaság talpra állításáért, a vidéki Magyarország helyzetének javításáért.

Gőgös Zoltán,
országgyűlési képviselő,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke