mszp.hu | Belföld
2016. december 30. 11:17

Áder János, a fideszes pártkatona alkalmatlan köztársasági elnöknek

Áder János 2012-ig fideszes pártkatona volt, és köztársasági elnökként is az maradt. Az MSZP ezért alkalmatlannak tartja őt a legfőbb közjogi méltóságra.

Áder János már öt éve bizonyítja, hogy képtelen ellátni a köztársasági elnök feladatait.

Áder János személye és tevékenysége egyetlen percig sem egyesítette a magyar nemzetet.

Áder János nem őrködik az államszervezet demokratikus működése felett. Néma maradt, amikor kopasz verőlegények erőszakkal akadályoztak alkotmányos jogok gyakorlását, szótlanul nézte a magyar sajtószabadságot csorbító csapásokat, és úgy tett, mintha nem látná a magyar nemzetet végzetesen megosztó kormányzati gyűlöletkampányt.

Áder János aláírta azokat a törvényeket, amelyek még a jelenlegi alaptörvénnyel is ellentétesek, ami ellen pedig mégis szót emelt, annak a későbbi, változatlan elfogadásához némán asszisztált – megerősítve a gyanút, hogy ellenkezése csupán megkomponált színjáték.

Áder János a teljesítmény méltó megbecsüléséről beszél, miközben hallgat arról, hogy az urizáló fideszes elit tagjai szétlopják a nemzet vagyonát.

Áder János a kölcsönös tiszteletről papol, miután eltűrte, hogy a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntessenek ki egy nyíltan uszító és zsidózó személyt.

Áder János köztársasági elnökként a magyar nép előtt megbukott. Méltányolható gesztus lenne, ha vállalná valódi szerepét, és visszamenne a Fideszbe, a saját pozíciójába: pártkatonának.