Áder János az egyetlen helyes döntést hozta

Helyesen döntött Áder János, amikor alkotmánybírósági kontrollt kért az állami földvagyonról szóló törvénymódosításról. Hozzátesszük: ez volt az egyetlen helyes döntés, amit a köztársasági elnök hozhatott. Mert mint korábban is elmondtuk, a brókerkormány pártjai ezzel a törvénnyel megássák a nemzeti parkok sírját, hogy a fideszes haverok, strómanok és oligarchák a természetvédelmi területekre is rátehessék a kezüket. Ezt bizonyítja az eddigi földmutyik mellett az is, hogy a brókerkormány lesöpörte az MSZP korrupcióellenes javaslatát a Parlamentben, amely üvegszerűen átláthatóvá tenné a földpályázati rendszert.

Az MSZP már április végén levélben fordult a köztársasági elnökhöz, hogy ne írja alá a törvényt, helyette kérjen alkotmánybírósági kontrollt a nemzeti parki földterületeket a nemzeti földalapkezelő (NFA) tulajdonába adó jogszabályról.

A brókerkormány pártjai szerint teljesen rendben van, hogy a fideszes haverok, strómanok és oligarchák széthordják a nemzeti parkok földjeit, azt MSZP szerint viszont elfogadhatatlan. Bízunk benne, hogy alkotmányos értékeket őrizni hivatott alkotmánybírák szerint is.

Gőgös Zoltán
elnökhelyettes

Harangozó Gábor
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke

Beke Károly
elnökségi tag
az MSZP Agrár- és vidékpolitikai tagozatának elnöke