mszp.hu | Belföld
2021. november 02. 12:15

Adja ki a valós járványadatokat a kormány, ezután lehet a szükséges lépésekről reálisan dönteni

Adja ki a valós járványadatokat a kormány, ezután lehet a szükséges lépésekről reálisan dönteni
60 év felett is sokan dolgoznak még, jelentős részük a kínai oltás ellenére semmilyen immunitást sem mutat, velük például mi legyen?

Az MSZP szerint nem lehet a munkáltatókra hárítani a felelősséget, hogy kötelező oltást írjanak elő a munkavállalóknak úgy, hogy a kormány nem adja ki még az országban rendelkezésre álló információkat sem – mondta el Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedd reggel a Spirit FM Aktuál című műsorában.

„Nem tudjuk, hogy az oltottak közül hányan vannak kórházban; nem tudjuk, hogy például a Sinopharm tekintetében mi a helyzet. (…) A Videoton nevű magyar cég egy nagyon komoly összeggel hozzájárulva egy reprezentatív ellenanyag-kutatást csinált a munkavállalói között és annak a megállapítása – és ez már júliusi megállapítás – az, hogy a 60 évesek és a náluk idősebbek egyharmada esetében egyáltalán semmilyen ellenanyag-képződés nem indult el a Sinopharm esetében” – emlékeztetett Harangozó.

Elmondta, szerinte nem véletlen, hogy a kormány hallgat. „Nem hajlandóak válaszolni Ujhelyi István azon kérdésére sem, hogy például a kórházban ápoltak hány százaléka esik ebbe a körbe, akik hamis biztonságérzettel azt hiszik, mondjuk, hogy minden rendben van, hiszen megkapták az oltásukat, csak közben semmilyen ellenanyaguk valójában nincsen”.

A szocialista politikus kiemelte, az lenne a tisztességes eljárás a kormány részéről, ha minden egyes adatot nyilvánosságra hoznának és a levont következtetések alapján lépnék meg, amit kell, valamint aláhúzta, az MSZP továbbra is várja a tisztességes járványügyi tájékoztatást a kormánytól.

Harangozó Tamás elmondta, az MSZP a szakértők véleménye alapján továbbra is úgy látja, hogy a súlyos szövődmények biztonságos elkerülésére az oltás a kulcs. „Én beadattam a harmadik oltást is (…), és mindenkit arra biztatok, hogy tegye ezt, mert jelenleg ez az egyetlen ismert módszer arra, hogy az életünket, egészségünket megvédjük és másokat se veszélyeztessünk. És én azt szeretném, ha olyan kormányunk lenne, aki nem hazudozik meg mellébeszél ilyenkor, hanem tisztességesen nyilvánosságra hozza az adatokat, a kellő döntéseket pedig meghozza és felvállalja” – nyomatékosította az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Kapcsolódó párttagok