Adomány helyett valós segítségre van szükség!

A mindenkori kormány kiemelt feladata, hogy támogassa a rászoruló gyermekek étkeztetését.

Az általunk bevezetett és kiterjesztett gyermekétkeztetési program sikeres volt, mert a hátrányos helyzetű, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek étkeztetését egyre szélesebb körben biztosította. Ezzel együtt emelkedett "az elmúlt nyolc évben" a nyári gyermekétkeztetésre szánt
források nagysága is. A gyermekszegénység elleni program részeként megnövelt támogatásnak köszönhetően évről-évre több mint százezer gyermek vesz részt a programban.

A Fidesz szerint dupla annyi, 1,2 milliárd helyett 2,4 milliárd forintos költségvetési támogatás jut a gyermekétkeztetésre, mint a baloldal kormányzása alatt.

Ezúton szeretnénk felhívni Selmeczi Gabriella figyelmét arra, hogy a gyermekétkeztetésre szánt költségvetési forrás 2009 óta 2,4 milliárd forint, változatlan összegű, miközben a kormány milliárdokat szán önfényezésre. Csak a legújabb kampányuk 1,2 milliárd forintba kerül az adófizetőknek. A
kormánypárti képviselő nyilatkozatában gyakorlatilag elismerte, hogy az általa olyan sikeresnek ítélt gyermekétkeztetési programból - a pályázati feltételek miatt - több önkormányzat kirekesztődött és a keretösszeg nem került teljes egészében felhasználásra. A Fidesz által sikeresnek ítélt program eredményessége már 2012 nyarán is megmutatkozott, amikor mintegy 30 ezer gyermek nyári étkeztetését tette lehetetlenné.

Ezek a tények!

Éppen ezért kérjük a kormánypártok képviselőit, hogy az üres kommunikációs panelek puffogtatása előtt tájékozódjanak, hiszen politikai pártállástól függetlenül mindannyiunk érdeke, hogy minden magyar gyermek naponta legalább egyszer meleg ételt egyen.

Azt az elmúlt hetekben is láthattuk, hogy a szociális és családügyért felelős államtitkár az adófizetők pénzéből finanszírozott adományokat osztott. Adományok helyett a kormány valós segítséget nyújtson annak érdekében, hogy ne legyenek hazánkban éhes gyermekek, rászorult családok.

Simon Gábor,
az MSZP elnökhelyettese
a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja