mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2020. május 18. 15:12

Adós fizess: A kormány tartsa a szavát és fizesse ki végre az egészségügyi dolgozókat!

Adós fizess: A kormány tartsa a szavát és fizesse ki végre az egészségügyi dolgozókat!
Az egészségügyi dolgozók döntő többségének megszűnt átmenetileg a veszélyhelyzet miatt a másod- és harmadállása, amiből a megélhetésüket biztosították, ugyanakkor a kormány nem hajlandó megemelni az érintettek bérét, sőt még az egyszeri 500 ezer forintos juttatás kifizetéséről is mélyen hallgat.

Az egészségügyiseket már eddig is kiszolgáltatták azzal, hogy védőfelszerelések nélkül küldték őket a vírus elleni harcba, most pedig már a megélhetésüket is veszélyeztetik.
 
Az egészségügyben dolgozók a tapsnál, a vadhúsnál és az almánál többet érdemelnek a kormánytól! Tisztességes fizetéssel kell megbecsülni őket azért az áldozatos és rendkívül veszélyes munkáért, amit mindannyiunk érdekében végeznek.
 
Az MSZP ezért azt követeli, hogy az egészségügyi dolgozók részesüljenek azonnali béremelésben. Egyetértünk a Magyar Orvosi Kamara által javasolt béremelések mértékével és azok ütemezésével, mert az értünk dolgozók megérdemlik, hogy keressenek annyit, mint nyugati kollégáik! Továbbá követeljük, hogy mind az egészségügyben mind a szociális ágazatban dolgozók haladéktalanul kapják meg az 500 ezer forintos pluszjuttatást.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok