teol.hu
2012. június 15. 07:01

Ajánlatot tett az MSZP

Kunhalmi Ágnes és Korózs Lajos az MSZP országos elnökségének tagjai voltak a Völgységi Közéleti Klub vendégei.

– Ajánlat Magyarországnak címmel, megjelent a Magyar Szocialista Párt (MSZP) összefoglalója, amelyben leírtuk, hogyan látjuk félidőben az ország helyzetét, és melyek azok a szükséges korrekciók, amelyeket 2014 után szeretnénk meglépni, immáron kormánypártként – mondta Kunhalmi Ágnes csütörtökön Bonyhádon.

Ő, és Korózs Lajos – akik mindketten az MSZP országos elnökségének tagjai – a Völgységi Közéleti Klub szervezésében látogattak a térségbe, hogy tapasztalatot gyűjtsenek.

Főként szociális, idősügyi és oktatási kérdésekről tanácskoztak az érdeklődőkkel. – Egy friss felmérés szerint jelenleg négymillió ember él Magyarországon a létminimum alatt; ez nagyon elkeserítő és egyben intő jel is, hogy a jelenlegi kormányzat e téren folytatott politikája sem vezet jó irányba – vélekedett Korózs Lajos.

Többek között a nyugdíjrendszer átalakítására is kitért a sajtótájékoztatón, amelyet meggondolatlannak, felháborítónak és siralmasnak nevezett.

A bonyhádi lakossági fórum előtt a györei Templomiskolába, a závodi nyugdíjasklubba, a teveli „Árvácska” Családok Átmeneti Otthonába, majd a művelődési központba is ellátogattak csütörtökön Vaszari Tiborral, az MSZP völgységi szervezetének elnökével.