mszp.hu | Belföld | Európai Unió Önkormányzat
2019. április 12. 07:05

„Aki kimarad, lemarad”

„Aki kimarad, lemarad”
Aki kimarad, lemarad, mennünk kell előre, nincs mese.
A nap végén a baloldali, zöld, és liberális szavazóknak el kell menni szavazni azokra a jelöltekre, akik mögött a legnagyobb egység van – jelentette ki csütörtök este az ATV stúdiójában Kunhalmi Ágnes, aki ma nagy esélyt lát arra, hogy Budapestnek ellenzéki főpolgármestere lesz Karácsony Gergely személyében, és hogy a kerületeket az ősszel el lehet hozni, de ezért mindennap keményen meg kell dolgozni.
 
Nem csodálom, hogy Ungár úr és az LMP egyre durvább kifejezéseket használ azokra a pártokra, és arra az együttműködésre, amit négy párt jó időben megkötött, és amely megteremti a politikai feltételeit, hogy Budapestet az ősszel elhozza az ellenzék. Így reagált Kunhalmi Ágnes az Egyenes Beszéd csütörtök esti adásában Ungár Péternek arra a kijelentésére, amelyben zsarolással vádolta meg az MSZP-t, hozzátéve, hogy miattuk nem jött össze az LMP-vel való együttműködés a fővárosban.
 
A szocialisták választmányi elnöke szerint az LMP, de még a Jobbik szavazóinak túlnyomó többsége is összefogáspárti ma már, vagyis azt akarja, hogy az ellenzéki pártok együttműködjenek, hogy az Orbánék által fabrikált választási rendszerben versenyképesek tudjanak lenni a Fidesszel. 
 
Kunhalmi a műsorban döbbenetesnek nevezte az LMP és a Jobbik szavazatvesztését, amit a két, magát ellenzékinek mondó párt együttműködést elutasító magatartásán kívül más nemigen indokol. A Jobbik Budapesten lényegében eltűnt – utalt egy friss kutatás adataira a műsorba szintén meghívott Tordai Bence is. A fővárosban 5-6 százalékra mért Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint az LMP-t a négy párt (az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum) megkereste, méghozzá korrekt ajánlattal.
 
Cserébe annyit kértek, hogy ne hátráljanak ki az előválasztási folyamatból, vagy támogassák Karácsony Gergely főpolgármesterségét, mert az nem megy, hogy a kerületekben kérik a többi párt támogatását, de főpolgármesteri szinten nem hajlandók együttműködni. Csakhogy a pártnál káosz van, összevissza nyilatkoznak, egymásnak is ellentmondó álláspontokat közölnek, így képtelenség megegyezni velük – jelentette ki Tordai.
 
Kunhalmi az MSZP volt budapesti elnökeként úgy látja, fővárosi LMP-sek többsége hajlana a megállapodásra, országos szinten azonban nem akarnak együttműködést. Azonban a budapesti szavazók el tudják dönteni, hogy kik akarnak ebben az országban valóban győzni, és kik azok, akik nem – mondta.
 
„Az épeszű, józan pártok megállapodtak. Nehogy már úgy csináljunk, hogy itt mindenki hülye, csak két párt, vagy mondjuk esetleg Puzsér Róbert fújja csak helyesen a passzátszelet. (…) Aki kimarad, lemarad, mennünk kell előre, nincs mese, a nap végén pedig a baloldali, zöld és liberális szavazóknak el kell menni szavazni azokra a jelöltekre, akik mögött a legnagyobb egység van” – hangoztatta Kunhalmi, aki ma jóval nagyobb esélyt lát arra, hogy ellenzéki főpolgármester lesz Karácsony Gergely személyében, és hogy a budapesti kerületeket el lehet hozni, mint 2014-ben, de ezért mindennap keményen meg kell dolgozni.
 

Kapcsolódó párttagok