mszp.hu | Belföld
2019. augusztus 27. 13:00

Aki nyugdíjba megy, az az elszegényedés útjára lép

Aki nyugdíjba megy, az az elszegényedés útjára lép
A Fidesz 2011 óta folyamatosan meglopja a nyugdíjasokat azzal, hogy a nyugdíjemelést csak az inflációhoz köti és nem veszi figyelembe a bérek emelkedését. Ezzel ugyanis minden nyugdíjas pénztárcájából 7500 forintot vesz ki havonta, amin a választások előtti egyszeri néhány ezer forintos alamizsna nem segít.
Az Orbán-kormány mindent elkövet azért, hogy spóroljon az időseken, ugyanakkor van amire nem sajnálja a pénzt: a propagandára, és új autók beszerzésére. Egy olyan országban, ahol a kormány képes évente 75 milliárdot elkölteni hazug plakátokra és hirdetésekre, 82 milliárdot elherdálni közép, felső kategóriás autókra, terepjárókra, ott kell, hogy legyen pénz az érdemi nyugdíjemelésre is.
 
A Fidesz azonban 9 éve átveri az időseket, hiszen még arra sem hajlandó, hogy úgy emeljen a nyugdíjakon, hogy azok legalább az élelmiszer- és gyógyszerárak növekedését kövessék.
 
A nyugdíjasok terhein csökkenteni kell, ezért javasoltuk korábban is és most is, hogy a nyugdíjemelésnél vegyék figyelembe a fizetések növekedését is. Így lehetne ugyanis garantálni a tisztességes és igazságos nyugdíjakat, amit mindenki megérdemel egy élet munkája után.
 
MSZP

Kapcsolódó párttagok