mszp.hu
2015. március 25. 12:10

Aki tud, segítsen!

Az utóbbi hónapokban a magyar tulajdonú pénzügyi vállalkozásoknál bekövetkezett sorozatos fizetésképtelenség igenis rendszerhiba. Ez a felelősségelhárító politikai handabandán túl sürgős intézkedésekre kell hogy késztesse a kormányzatot. Szükséges továbbá, hogy széles körű segítségnyújtás szerveződjön, mely támogatást nyújthat az elbizonytalanodott károsultaknak, nehogy a kibúvók keresése, a jogi csűrés-csavarás kilátástalanná tegye a helyzetet.

Ezt teszi már napok óta az MSZP Győr és Környéke Szervezete is, amikor tanácsokkal, beadványok szerkesztésével ad segítséget az arra rászorulóknak. Eddig 348-an keresték fel irodánkat. A kárösszeg bőven meghaladja az egy milliárd forintot. Veszélybe kerültek a keményen dolgozó kisemberek megspórolt pénzei, melyeket lakásépítésre, vásárlásra, gyermekek, unokák taníttatására, vagy éppen betegségre, temetésre vagy munkanélküliség esetére kuporgattak össze.

Mindezek a pénzek az ellenőrző hatóságok hanyagsága, de főleg az érintett vezetők spekulációs üzelmei, a bennfentesek pénzkimentése és a közönséges csalás, lopás miatt elveszhetnek. Támogatjuk ezért a teljes kártalanításra vonatkozó intézkedéseket, az ezzel összefüggő pénzalapok létrehozását és nem utolsósorban az elkövetők mielőbbi eljárás alá vonását és megbüntetését.

MSZP Győr és Környéke Szervezetének elnöksége