Belföld | anyák napja
2013. május 05. 07:37

Akik megérdemlik az ünneplést

Van kiket ünnepelnünk Anyák napján. Mi ünnepeljük azokat az édesanyákat, akik Orbán három éves tolvajkormányzása miatt egyre kevesebb pénzből nevelik gyermekeiket, azokat a magyar anyákat, akik az Orbán-kormány által bevezetett az 27 százalékos áfa miatt minden terméket drágábban vesznek meg.  

Ünnepeljük azokat az édesanyákat, akik nem tartoznak a luxusfideszes körbe és alacsony keresetük miatt nem tudják igénybe venni a családi adókedvezménynek nevezett átverést. Ünnepeljük azokat az anyákat is, akik a közmunkaprogramban mindössze három hónapig és éhbérért vehetnek részt. De azokat is, akik nemhogy az Orbán-kormány egymillió új munkahelyét nem találják, de azt az egyetlent sem, ahol elhelyezkedhetnének.

Ünnepeljük azokat az anyákat is, akiknek érettségizett gyermeke külföldi egyetemre készül, és meg kell élnie családja szétszakadásának tragédiáját, mert az Orbán-kormány az ország lakossága helyett csak önmagára gondol. De azokat is, akiknek az Orbán-rezsim tévúton járó rendszere miatt külföldön kell munkát vállalnia, hogy egyáltalán megéljen, és a nemzeti-kereszténynek hazudott kormány miatt kénytelen egy idegen országban felnevelni gyermekét.

Ünnepeljük azokat a kismamákat is, akik ha nem a főnöknek mondják el először, hogy gyermeket várnak, a Fidesz által elfogadott új Munka törvénykönyv szerint simán kirúghatóak.

Az MSZP olyan országot épít, ahol az Anyák napja újra valóban ünnepelhetővé válik.

Bangóné Borbély Ildikó
elnökségi tag