2012. április 03. 15:54

Akikre mindannyian büszkék lehetünk! - az MSZP budapesti díszpolgárjelöltjei

Budapest jövője közös ügyünk. A város fejlődése, a városban élők közös identitása olyan érték, amelyet őriznünk kell, amelyet ahol szükséges, újjá kell építenünk. Olyan városban szeretnénk élni, ahol a különféle gondolatok, az eltérő elképzelések és javaslatok nem megosztanak, hanem összekötnek minket. Ahol a sokféleség érték, a sokfajta nézőpont a tanulás, az együttműködés, a közös cselekvés alapja.

Az utóbbi másfél évben egyre gyakoribbá váltak azok a pillanatok, amikor úgy láttuk, hogy a városvezetés nem törődik a közös identitással, nem befogadni és integrálni akar, hanem monomániásan erőlteti egyedi ideáit, kultúrharcot folytat az egyet nem értőkkel, kísérletet tesz a város közterületeinek és értékeinek átírására.

Mi olyan értékrendben gondolkodunk, amelyek túlnyúlnak ezen a megosztottságon. Olyan Budapestben gondolkodunk, ahol a konzervatív, a liberális és a szociáldemokrata gondolkodás erősíti egymást. Azt keressük, ami összeköt, a különbözőségeket, az eltérő javaslatokat, a sokszínűséget pedig egy izgalmas, nyitott, fejlődő város alapjának tekintjük.

Ezért jelöltünk díszpolgári címekre olyan budapestieket, akik hitünk szerint sokféleségükben is összekötnek minket, akik tetteikkel bizonyítják, hogy itt él velünk egy jobb, igazságosabb, kiszámíthatóbb ország lehetősége. Ezért jelöljük díszpolgári címre Dr. Tulassay Tivadar gyermekgyógyász-akadémikust, aki tudományos és közéleti tevékenységével széleskörű társadalmi elismerést vívott ki. Szinetár Miklós rendezőt a kultúrában betöltött missziójáért, Kovács Gábor befektető-műgyűjtőt a kortárs képzőművészet felkarolásáéért, Koltai Lajos operatőr-rendezőt a filmművészetben elért munkásságáért és Dávid Géza kajak-kenu edzőt a sportfelkészítésben elért eredményeiért.

Reméljük, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója képes lesz átlépni saját árnyékát, megfontolja javaslatainkat és hozzáteszi a magáét egy közös alapokon építkező sokszínű város megteremtéséhez.


Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP frakcióvezetője