Akinek nincs semmije, az ötig se tud számolni?

Akinek nincs semmije, az annyit is ér – tartják a Fideszben. Így is kezelnek mindenkit, aki nem az igazságtalan adórendszerük nyertese. Az átlagjövedelmű panellakókat csak lenézik, a havi 47 ezerből élőket viszont értelmi fogyatékosokként kezelik, és ott alázzák, ahol tudják.

Téli közfoglalkoztatást ígértek, közmunkamutyit csináltak: 24 milliárd forintot költenek 100 ezer munkanélküli téli képzésére, de a tanítással megbízott haveri cégek megfelelő akkreditáció híján alkalmatlanok arra, hogy piacképes tudást nyújtsanak a közmunkásoknak. A felmarkolt milliárdokért cserébe ezek a Fidesz-közeli vállalkozók a képzésben részt vevő általános iskolát végzett közel 50 ezer embert nagycsoportos foglalkozások keretében óvodás feladatokkal alázzák meg, mondván: akinek nincs semmije, az ötig se tud számolni.
 
Felszólítjuk Balog Zoltánt és az általa vezetett Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy azonnal indítson vizsgálatot az alá tartozó és közpénzből fenntartott Türr István Képző és Kutató Intézetnél annak kivizsgálására, hogy az általuk kidolgozott modulok alkalmasak-e felnőtt emberek alapkompetenciájának fejlesztésére! Várjuk a kormány magyarázatát arra, hogy miért óvodásoknak és kisiskolásoknak való feladatokkal képeznek felnőtt embereket!
 
Kormos Kata,
szóvivő