2012. május 05. 17:17

Akinek rossz a gazdaságpolitikája, az annyit is ér?

Az Orbán-kormány két éves ámokfutásának károkozását a magyar néppel fizettetik meg Lázár Jánosék, de a felelősséget nem merik vállalni. Orbán Viktor 2010 júliusában Angela Merkel Kancellárnál tett látogatása során ismerte el, hogy a szocialista kormányok korrekt módon és "válságkezelésből jelesre vizsgázva" adták át az ország irányítását.

Orbán Viktor 2010 júliusában Angela Merkel Kancellárnál tett látogatása során ismerte el, hogy a szocialista kormányok korrekt módon és "válságkezelésből jelesre vizsgázva" adták át az ország irányítását. Orbán kijelentette, Magyarország "világbajnok teljesítményt" nyújtott a pénzügyi konszolidációban.

Orbán Viktor 2010. november 10-én egy FAZ interjúban így fogalmaz: "Magyarország két egymást követő kormánya olyan lépéseket tett, amik összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott"

Az államadósságról ezt írja az MTI 2012. január 2-án: "Három hónap alatt hat százalékkal emelkedett az államadósság GDP-arányos szintje – derül ki a Magyar Nemzeti Bank statisztikáiból. Az adatok szerint az előzetesen közöltnél is kissé nagyobb, 82,6 százalékos az államadósság GDP-arányos szintje. Ennél magasabban utoljára 1995-ben járt a mutató…".

Ráadásul úgy "sikerült" ilyen rekord magasságba lökniük az államadósságot, hogy közben einstandolták 3 millió magyar ember nyugdíj-megtakarításait adósságcsökkentési céllal, de ehelyett eltőzsdézték azt.

Nem árt emlékeztetnünk e meleg napon Lázár Jánost a forint árfolyam változásaira, amely az energia árát, a hiteltörlesztések mértékét és ezekből adódóan a megélhetést jelentősen befolyásoló tényező: 2010. tavasza 1-Euro = 265-HUF, 1- CHF = 185-HUF, míg az Orbán-kormány második évében 1-Euro = 285-HUF, 1- CHF = 238-HUF. És ez már kedvezőnek mondható a fideszes politikusok – többek között a Kósa-Szijjártó páros - forintbedöntő nyilatkozatai és pártjuk felelőtlen gazdaságpolitikája után.

Naponta 700 millió, hetente 5 milliárd, havonta 20 milliárd, éves szinten pedig 250 milliárd adóforintba kerül a Fidesz értelmetlen “háborúskodása". Az egykulcsos adórendszerük évente 500 milliárd forint hiányt okoz a költségvetésnek és a munkavállalók 82%-a szenvedett el reálbércsökkenést Lázár János és a Fidesz frakció szavazataival elfogadott törvény miatt.

Milyen lehet Lázár János, ha nem a nép mellé áll? Talán olyan, mint Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő és alpolgármester, vagy Orbán Viktor "jobb keze", akik szerint meg lehet élni 47.000- forintból? Vagy továbbra is az a véleménye az általuk nyomorba döntött magyar népről, az immár mintegy négymillió létminimum alatt élő állampolgárról, hogy "Akinek nincs semmije, az annyit is ér."?

 Török Zsolt

szóvivő

 

A belső vitáikhoz pedig egy kis adalék (a Fidesz politikusai és emblematikus vendégei):

Kövér László : Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága (MSZMP KB) alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa,

Pozsgay Imre : MSZMP KB tag,

Szűrös Mátyás : MSZMP KB tag,

Schmitt Pál : Miniszter-helyettes elvtárs

Stumpf István : MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,

Járai Zsigmond : MSZMP tag,

Matolcsy György : MSZMP tag,

Martonyi János : MSZMP tag,

Pintér Sándor : MSZMP titkár,

Boross Péter : MSZMP tag,

Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,

Fónagy János : MSZMP tag,