mszp.hu | Belföld | Oktatás
2016. március 17. 16:47

Aktuálpolitikai helyzet, oktatás ügyében

Aktuálpolitikai helyzet, oktatás ügyében
Mindenki értesült az elmúlt hetek történéseiről, ami az ország helyzetével, azon belül az oktatással kapcsolatos. A kockásinges figyelemfelkeltés egyfajta vészjelzés a társadalom felé, hogy ébredjenek, mert a jövőt, a fejlődést veszély fenyegeti. A tankönyvekben megjelent színvonal alatti versek, matematikapéldák egy olyan elferdült gondolkodásmódot eredményez a tanulókban, ami felborítja az értékrendet.

A felgyorsult világunkban az új generációk a régieknél többet tudnak, mert kinyílt a világ az internet használatával. A tudást meg lehet szerezni, de a tapasztalatot át kell adni mellé és nem mindegy milyen a tapasztalat és az kitől, kiktől ered.

A mai oktatás korlátok közé szorítja a gondolkodásmódot. A diákokat és a tanárokat nem engedi kibontakozni, nem engedi a határaikat átlépni, ezáltal a kreativitás eltűnik hamarosan, vagy már el is tűnt.

A kreatív gondolkodásig megfelelő alapfeltételek teljesülésén keresztül lehet eljutni.

Klik tartozások Heves megyében, főleg Gyöngyös térségében kimagaslóak. Tarnazsadány és Gyöngyöstarján esete országos hír lett. Gyöngyösön az Egressy Béni Általános Iskola fűtési rendszerének meghibásodása miatt több héten keresztül hidegben folyt az oktatás. A Klik nem jó gazdája az iskoláknak. Vissza kell adni az önkormányzatoknak az oktatási intézményeket megfelelő finanszírozás mellett.
Ha az iskolák működéshez szükséges alapfeltételek nincsenek meg, akkor a magasabb szintű feltételek sem fognak megvalósulni soha.

Nem csak helyi, hanem országos szinten elege van a pedagógusnak, a diáknak és a szülőnek, amit a legutóbbi demonstráció jól mutat. Napról napra, óráról órára egyre többen lesznek elégedetlenek. A rendszer órája hamarosan lejár, egyre lassabban ketyeg.
KLIK-klak, KLIK-klak….

Gyöngyös, 2016. március 17.
Orosz Bálint János
Heves megyei közgyűlési képviselő
sszonyokkal".