Alacsony bérek = Kivándorlás = Munkaerőhiány

Varga Mihály a Figyelőnek adott csütörtöki interjújában elismerte: autóipari beruházás maradt el a brutális hazai munkaerőhiány miatt.

Világosan látszik, hogy az elvándorlás az alacsony hazai fizetések miatt gyorsul, ez pedig vészes munkaerőhiányt okoz. Erre az Orbán-kormány gazdasági minisztere hét év kormányzás után annyit tud mondani, hogy a bérek tisztességes emelése „nem járható út”.

A Fidesz hazánk Európai Unióból való kivezetését készíti elő az októberi népszavazással, amivel egy csapásra megoldanák a hazai munkaerőhiányt, hiszen aki menni akar, maradnia kell, aki pedig kint dolgozik, annak vissza kell jönnie.

A kilépés járulékos hatásaként a hazaözönlő magyar munkavállalók százezrei a hazai munkaerőpiacon letörik az így is alacsony béreket, így a kormány és a multik megspórolhatják a minimálbér-emelést.

Kizárólag az unióban maradás garantálja a magyar munkavállalók számára a növekvő béreket, az MSZP ezért követeli, hogy a kormány változtasson a politikáján: ne vezesse ki az hazánkat az unióból, és emelje a minimálbért 150 ezer forintra!

Felszólítjuk a Fideszt, hogy az európai intézményekben velünk együtt támogassa az egységes uniós minimálbért, ami több mint 100 ezer forintot hagyna a dolgozók zsebében, s ezzel már a létminimum fölé emelné a legkisebb fizetéseket!

Gúr Nándor
országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok