Belföld | Városliget közlemény Budapest főváros
2013. december 17. 15:36

Aláírásgyűjtés a Városligetért

A parlament fideszes többségének keddi döntésével csaknem 100 évre államosították a Városligetet, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ott monumentális épületeket emeljenek. Nem hallgattak a környezetvédőkre, a civil szervezetekre; a budapestiek megkérdezése nélkül vették el a főváros egyik legértékesebb természeti kincsét.

Mi a budapestiekkel közösen akarunk dönteni, nekünk számít a fővárosiak véleménye. Ezért aláírásgyűjtésbe kezdünk, hogy megvédjük a Városligetet a Fidesz megalomániás terveitől. Nem hagyjuk, hogy a liget zöldfelületét törvényi manipulációval csökkentsék. Az alábbi állásponthoz várjuk a budapestiek csatlakozását:
„Egyetértek azzal, hogy ne a Városligetben, hanem Budapest egy másik, használaton kívüli területén létesüljön új múzeumi negyed.”

Támogatunk minden kulturális beruházást, így a tervezett múzeumi negyedet is, de a Városliget plázásítását nem. Nem értünk egyet azzal, hogy a beruházás a Városliget rovására valósuljon meg. Azt javasoljuk, hogy a múzeumi negyed a főváros más részén, például a Nyugati pályaudvar melletti állami tulajdonú területen épüljön meg.
 
A Fidesz egyre durvább támadásokat indít Budapest ellen, a keddi döntés egy ezek sorában. Felhívunk ezért minden budapesti polgárt, valamennyi demokratikus erőt, köztük az Együtt-PM-et pártszövetséget és a DK-t, hogy csatlakozzanak aláírás-gyűjtési akciónkhoz.

Horváth Csaba,
főpolgármester-jelölt, MSZP