Aláírásgyűjtésbe kezd a Hidegkútra tervezett olimpiai pálya ellen a Szövetség a II. kerületért

A Szövetség a II. kerületért frakció aláírásgyűjtésbe kezd a II. kerületbe tervezett olimpiai hegyi kerékpár-pálya ellen.

Igaz, hogy Magyarország még meg sem nyerte az 2024-es játékok rendezésének jogát, már most óriási visszaélések övezik az előkészületeket. Az olimpiai pályázatért felelős cég már most számolatlanul költi az adófizetők pénzét kommunikációra, Fidesz-közeli vállalkozókra, haverokra, miközben a tervezés során is egyre több gyanús körülmény bukkan fel. Legutóbb az elképzelt hegyi kerékpárverseny-helyszínét tervezték át a II. kerület zöldövezetébe, a Hármashatár-hegy hidegkúti oldalára. Sajtóértesülések szerint a döntés valamifajta bosszúállás.

Minket egyáltalán nem érdekel, hogy a Fidesz egyik fele hogyan vitatkozik a Fidesz másik felével. Viszolygással figyeljük, ahogy az urizáló fideszes elit belharcai miatt lassan szétesik a 3-as metró, gyakorlatilag nem zajlik kormányzás, egymás ellen raknak ki táblákat fideszes politikusok. Most itt az újabb ügy, amelyben egy még meg sem nyert rendezvénnyel máris károkozásba fognának, letarolva II. kerület természeti értékeit, sportpályát építve egy olyan családias lakóövezetbe, ahová az egyáltalán nem való.

Azért, mert a Fidesz szerint remek gondolat stadiont építeni a kert végébe, Magyarország normális felén, a fideszes univerzumon kívül nincs igény a családi övezetek szétverésére.

Ezért aláírásgyűjtésbe fogunk a pálya áthelyezéséért, hogy bárhogy is alakul a pályázat, Hidegkút ne válhasson a fideszes hülyeség újabb áldozatává.

Őrsi Gergely
Szövetség a II. kerületért – Kerületünk az Otthonunk frakcióvezetője
az MSZP II. kerületi elnöke

Kapcsolódó párttagok