Belföld | közlemény rágalmazás
2013. november 21. 13:11

Aljas rágalom Simon Miklós, fideszes képviselő kijelentése!

Hétfőn feljelentést tettem a Nyírbátori Járási Rendőrkapitányságon, mert hétvégén ismeretlen személyek olyan szórólapot terjesztettek a városban, ami durva, gusztustalan módon támadja, személy szerint Helmeczy Lászlót, az Együtt 2014 jelölt - jelöltjét, támadja Veres Jánost, azaz személyemet és Tóth Viktort, illetve az MSZP-t.

Nem tűrhetjük, hogy ilyen hangnemű, stílusú, ordenáré szórólapozás folyjon ebben a megyében. Azért, hogy kiderüljön ki szerkesztette, nyomtatta és terjesztette ezt a szóróanyagot, a rendőrséghez fordultam feljelentéssel.

Olyan állítások szerepelnek a szóróanyagon, amelyek már a bíróság által is megállapított valótlanságokkal vádolják az említett személyeket. A szóróanyag „drogügy” címszó alatt foglalkozik azzal a bizonyos üggyel, amit a jobboldali média, nevezetesen a Hír tv úgy próbált beállítani, mintha az Ő újságíróit akarta volna bárki drogügybe keverni.  Mivel már jogerős bírósági döntés született ez ügyben, mely megállapította, hogy Baráth Miklós, - aki a Hír tv megbízásából járt el - a Hír tv által kitalált ügyben bűnös. Ezért őt a Fővárosi törvényszék jogerősen szabadságvesztés büntetésre ítélte, többek között Helmeczy László sérelmére elkövetett hamis vád és csalás miatt.

A Hír tv által kreált drogügyben Helmeczy László, Veres János és Tóth Viktor felelősségét semmilyen hatóság soha nem állapította meg. Eközben tény az, hogy Liszkai Gábor, Kisberk Szabolcs, Korda Judit Losonczi Katalin, Krakkó Ákos és más személyek ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban.

A hétvégi szórólapozással foglalkozik a Magyar Narancs is, amelyben megjelenik egy olyan állítás is a Fidesz részéről, melyben Simon Miklós azt mondja: „… nem őt, hanem a szocialistákat kellene megkérdezni a kiadványról, szerinte ugyanis az ő érdekük Helmeczy lejáratása, mivel a nyírbátori kerületben eddig mindig Veres János indult. Tudja, hogy az ottani MSZP-sek most eléggé fel vannak háborodva, amiért egy Együtt 2014–PM jelöltet jelölnek. Azt gondolom, a szocialisták is csinálhatták ezt a szórólapot”.

Nevetséges Simon Miklós ezen kijelentése. A szocialista párt megyénkben mind a négy szocialista és mind a két Együtt 2014 jelöltet teljes mértékben támogatja.  

Ha ezt a gyanúsítást megengedte magának Simon Úr – erre azt reagálom: Kinek az érdeke Helmeczy László lejáratása? Az MSZP-nek bizonyosan nem.

Ma már tényszerű tudomásom van arról is - interneten hozzáférhető forrásból  -, hogy november elején fideszes rendezvényen  ennek a szórólapnak a tartalmát már terjesztették.

Amennyiben a rendőrség a vizsgálatát lefolytatja, tudunk abban is segíteni, melyik irányba kell keresni a szórólap szerkesztőit és a többit. Remélem a rendőrség kellő gyorsasággal fog cselekedni, mint a bajai ügyben.

Veres János
MSZP megyei elnök

A feljelentés első oldala >>>

A feljelentés második oldala >>>