Államigazgatási akcióterv kell a bürokratikus akadályok helyett

Államigazgatási akcióterv kell a bürokratikus akadályok helyett
Ismét bizonyította a magyar kormány, hogy csak cserbenhagyni képes a kivándorolt magyar fiatalokat. Egy Angliából hazatérni kívánó család nyilvánosságra került esete mutatta meg legutóbb, hogy a demográfiai problémák kezelését is szolgálni hivatott CSOK-programnak nem lehetnek részesei azok a kivándorolt magyarok, akik - adminisztratív okokból - nem tudják megfelelően igazolni TB-befizetéseiket a merev szabályokat betartó magyar bankok felé.

Elfogadhatatlan, hogy még mindig számtalan bürokratikus akadályba ütközik a magyar fiatalok hazatelepülése. Elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány nem hárít el minden adminisztratív akadályt a hazatelepülni akarók támogatása elől. Elfogadhatatlan, hogy a külföldön született magyar gyermekek anyakönyvezése és társadalombiztosítása a magyar bürokrácia leterheltsége miatt továbbra is embertelen várakozást és nehézséget okoz. Elfogadhatatlan, hogy a magyar óvodai és iskolai rendszer nincs felkészülve a hazatelepülő családok gyermekeinek ellátására, színvonalas nyelvi felzárkóztatására. Elfogadhatatlan, hogy a hazatérni akaró magyar orvosok engedélyeinek kiadása hónapokba kerül.
 
Ismételten felszólítom az Orbán-kormányt, hogy készítsen akciótervet a magyar államigazgatás felkészítésére és a hazatelepülni vágyók adminisztratív akadályainak elhárítására! Felszólítom a magyar kormányt, hogy érdemben mérje fel az egyre súlyosbodó kivándorlás demográfiai, szociális és gazdasági következményeit!
 
Ujhelyi István,
az MSZP alelnöke, EP-képviselő

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21