mszp.hu | Belföld | Kecskemét kórház
2014. június 20. 11:31

Államtitkár Úr, ne felejtse, honnan indult!

„Mint ismeretes, dr. Zombor Gábor az új kormány egészségügyért felelős államtitkára lett, korábban a Bács-Kiskun Megyei Kórház igazgatója is volt, tehát még emlékeznie kell arra, milyen problémákkal küzd az egészségügy mind a betegek, mind az ellátó személyzet, mind az intézmények fenntartásának és működtetésének oldaláról” – kezdte péntek délelőtti sajtótájékoztatóját Laskovics Diána, a kecskeméti MSZP újonnan megválasztott alelnöke.

Kiemelte, hogy továbbra is kevés a fedezet a kórházak normális működtetésére, egyre hosszabbodnak a várólisták, nem csak a műtétekre, hanem a szakorvosi rendelésekre, diagnosztikai vizsgálatokra is vonatkozik mindez.

Majd dr. Zombor Gábor felé azzal a kéréssel fordult, hogy fordítson figyelmet az orvosok, szakdolgozók és ápolók elvándorlásának megállítására és a megfelelő utánpótlásra, úgy, hogy minden egészségügyben dolgozó érezze, hogy munkáját megbecsülik.

Laskovics Diána továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy mihamarabb lehetővé kell tenni a kecskeméti kórház számára, hogy az új épületszárnyba be is költözhessenek az osztályok, és a betegek, kismamák végre egy 21. századhoz méltó környezetben vehessék igénybe a számukra szükséges ellátást.

„A hivatalos átadóünnepséget még az áprilisi országgyűlési választások előtt megtartották, az épület azóta is kong az ürességtől és a két épület közti átkötő folyosó tetején már a gaz is kinőtt, az Izsáki úti telephelyet pedig már megvette a Magyar Nemzeti Bank, de ez az épület betegeket még mindig nem látott” – mutatott rá a szocialista szakpolitikus.

Sajtótájékoztatóját azzal zárta, hogy az államtitkár részére itt a lehetősége bizonyítani, hogy orvosként, volt kórházigazgatóként az egészségügy, a dolgozók és a betegek pártján áll, ugyanis egy orvos az esküjéhez minden helyzetben és minden körülmények között, bárhol legyen is, hű kell, hogy maradjon.