2011. március 28. 23:10

Álláshalmozás után szálláshalmozás?!

Az MSZP szerint felháborító, hogy a Fidesz-KDNP már annyira "otthon érzi" magát a luxuskormányzásban, hogy az állami vezetők (és rokonaik, barátaik) állásai mellett a szállásait is pofátlanul halmozza. Ahelyett, hogy - ígéreteihez híven - inkább a munkahelyteremtésre, az igazságos teherviselésre vagy a devizahiteles családokra koncentrálna.Úgy tűnik, a Fidesz-KDNP tevékenysége korántsem merül ki a beígért, de a választások óta sajátosan értelmezett "családbarát" foglalkoztatás- és adópolitikában. Nem elég, hogy egymás után kerülnek zsíros állami pozíciókba a fideszes rokonok, barátok (vagy azok rokonai, barátai). Nem elég, hogy az igazságtalan adórendszer milliókat hagy az álláshalmozó kormánypárti politikusok zsebében. Hiszen - mint az az egyik napilap jóvoltából kiderült - a minisztériumok egy ideje tizenkét államtitkárnak bérelnek budai luxuslakást, évi 21 millió forintért.

A "piszkos tizenkettő" tagjai közül Répássy Róbert államtitkár lehet a legboldogabb, hiszen munkaadója, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerény 158 négyzetméteres szolgálati otthont biztosít számára - havi potom 216 ezer forintért? De száz négyzetméter feletti lakásban részesül Kontrát Károly, Szabó Erika és a luxusutazásai miatt itthon alig-alig tartózkodó Szőcs Géza is.

Répássy Róbertnek és társainak persze volt kiről példát vennie: Orbán Viktor miniszterelnök 180 négyzetméteres dolgozószobája a Parlamentben több mint háromszor akkora, mint egy átlagos méretű magyar lakás?

Mi ebben a pofátlanság? "Csupán" az, hogy az érintett állami vezetők elsöprő többsége országgyűlési képviselő is, így nem csak közel egymillió forintos minisztériumi fizetést, hanem több mint 230 ezer forint képviselői tiszteletdíjat is felvesz. A 116 ezer forintos lakhatási támogatásról persze "nagylelkűen" lemondanak?

Az MSZP felszólítja az állás- és szálláshalmozó Nemzeti Átverés Kormányát, hogy - ígéreteit betartva - lásson hozzá a munkahelyek teremtéséhez, egy igazságos adórendszer érdekében fogadja el az MSZP kétkulcsos adótörvény-javaslatát, haladéktalanul nyújtson segítséget a bajba került devizahiteles családoknak, végül, de nem utolsó sorban pedig fejezze be végre a luxuskormányzást!