mszp.hu | Belföld | Környezetvédelem
2019. augusztus 21. 13:15

Állítsák le a törvénytelen Szentendrei úti fakivágásokat!

Állítsák le a törvénytelen Szentendrei úti fakivágásokat!
Szerda reggel a Szentendrei út felújításával megbízott cég munkatársai lezárták az útszakasz egy részét, de az érdemi munkákat még nem kezdték el. A cég felvonulásából úgy tűnik, hogy a főváros annak ellenére adta át a munkaterületet, hogy nem rendelkezett érvényes engedélyekkel, hiszen az engedélyek felülvizsgálata még folyamatban van.
Ezzel együtt kijelenthető, hogy a fák kivágása nemcsak szükségtelen, hanem törvénytelen is, hiszen a fák kivágására adott tulajdonosi hozzájárulás is lejárt.
 
Az eredeti – 2017-es – tervvázlat még nem számol a fák kivágásával, így egészen egyszerűen nem igaz, hogy a beruházás során elkerülhetetlen az ilyen mértékű természetpusztítás. Döbbenetes, hogy a fővárosi önkormányzat még a fapótlás kapcsán is össze-vissza beszél, így az sem látható, hogy pontosan miként fog megtörténni a szükséges pótlás.
 
Érthetetlennek tartom, hogy miként alakulhat ki ilyen zűrzavar akkor, amikor a kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere hivatalból tagja a Fővárosi Közgyűlésnek és valamennyi információt megkaphatott a beruházásokról.
 
Felszólítom a fővárosi önkormányzatot, hogy az érvényes engedélyek hiánya miatt vegye vissza a vélhetően átadott munkaterületet és a civilek, valamint az ott élők bevonásával dolgozzák át a terveket.
 
Kérem, hogy Bús Balázs polgármester tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ezt a szükségtelen és törvénytelen fairtást megakadályozza!
 
Nyomatékosan szeretném felhívni a figyelmet, hogy a fák engedély nélküli elmozdítása, mind a szükségtelen természetpusztítást lehetővé tevő engedélyek kiadása is törvényellenes!
 
Kiss László
önkormányzati képviselő, az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje