mszp.hu | Belföld
2022. augusztus 25. 13:41

Álljon el a kormány a Vodafone megvásárlásától!

Álljon el a kormány a Vodafone megvásárlásától!
A kormány „csapágyasra adóztatja a népet”, de közben méregdrágán megveszi a Vodafone felét – álljon el a kormány ettől a vásárlástól! – tolmácsolta a szocialisták felszólítását Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese online sajtótájékoztatón csütörtökön.

„A dolgozó emberek, az adófizetők, a magyar nép nevében az MSZP felszólítja a kormányt, hogy álljon el (...) ettől a vásárlástól és az emberekre, a magyar dolgozó emberekre, a bajbajutottakra költse ezt az összeget” – mondta a szocialista parlamenti képviselő.

Kiemelte, ezt az összeget az emberek fizették be, rájuk kell költeni: „annak a 350 milliárd forintnak van sokkal jobb helye is”, például a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók vagy a közszolgálati dolgozók bérének emelésére lehetne költeni, 0% ra lehetne csökkenteni az összes alapvető élelmiszer áfáját, vagy valódi rezsicsökkentésre: házak szigetelésére és napelemekre fordítani.

„Hitványnak” és „alávalónak” nevezte a Fidesz-kormány politikáját, amiért akkor, amikor sok embernél üres a hűtő és aggódnak, lesz-e pénzük a télen fűtésre vagy kifizetni a csekkeket, a kormány 350 milliárd forintért megveszi a Vodafone telekommunikációs cég felét.

„Orbán Viktor csapágyasra adóztatja a népet és közben urizálnak, és közben méregdrága mobil telekommunikációs céget vásárolnak. (...) Miközben belőlünk, dolgozó emberekből - önökből - kipréselik az (...) adómilliárdokat, ők közben még mindig azon gondolkodnak, hogyan tömjék meg a saját zsebüket” – fejezte ki felháborodását.

A helyzetet azért is nevezte „mindenki számára dühítőnek”, mert közben az kommunikálja a kormány, hogy háborús veszélyhelyzet van. „Háborús veszélyhelyzet az, amikor 350 milliárdot el tudnak költeni ilyen vásárlásra?” – tette föl a kérdést.

Emlékeztetett: hazug az a kormányzati kommunikáció, ami azt mondja, hogy a Paksi Atomerőmű által megtermelt áramból ne lehetne ellátni olcsó árammal a magyar lakosságot.

Azt ígérte, az MSZP továbbra is tájékoztatni fog; kérte, kövessék nyomon pártja sajtótájékoztatóit, mert „az MSZP továbbra is kiáll a magyar dolgozók és az adófizetők mellett”.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok