MTI/mszp.hu | Belföld | pénzügyi rezsicsökkentés
2013. december 07. 14:25

Álságos Hoppál Péter Fidesz-szóvivő megdöbbenése

Az MSZP szerint álságos Hoppál Péter, a Fidesz szóvivőjének megdöbbenése azon, hogy egyes bankok nem tartják be az ingyenes készpénzfelvétellel kapcsolatos törvényi előírásokat.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Hoppál Péter szombaton sajtótájékoztatón azt mondta, a pénzügyi rezsicsökkentésről szóló törvény világosan kimondja, a bankok nem emelhetik díjaikat az ingyenes készpénzfelvétel miatt, a hírek szerint azonban két pénzintézet mégis megszegte a szabályokat.

Az ellenzéki párt szóvivője az MTI-nek azt mondta nincs min ámuldozni, mert minden kivetett különadót a cégek a lakosságra hárítottak, így volt ez a tranzakciós adóval, vagy a telekommunikációs cégek különadójával is.

Kormos Kata hangsúlyozta, az MSZP azt javasolja, hogy vonják vissza a tranzakciós illetéket, mivel a pénzügyi rezsicsökkentéssel olyan terheket akarnak csökkenteni, amiket maga a kormány teremtett a különadóval. Ha ezt nem teszik meg, akkor a kártyahasználatot kellene teljesen ingyenessé tenni, ha erre sem hajlandóak, akkor a fizetés és a nyugdíj teljes összegének ingyenes felvételét szorgalmazza az MSZP - tette hozzá a szóvivő.