Belföld | családpolitika gyermekvállalás
2012. október 14. 15:57

Álszent KDNP

 A KDNP szerint vissza kell állítani a család becsületét. Helyes. Ám frakcióvezetőjük, Harrach Péter szavaiból az tűnik ki, hogy a KDNP számára a család a férj és feleség egyház által összekötött kapcsolata. Ez pedig súlyos társadalmi tévedés.

 

A család a KDNP-vel ellentétben nem csupán papíron, hanem elsősorban érzelmi alapon létezik. Az a pár, akinek két tagja együtt él és közösen gyermeket nevel, az MSZP számára ugyanolyan értékű családi kötelék, mint az, amely templomban és anyakönyvvezető előtt köttetett. 

Ráadásul miközben a család védelméről papolnak, az új Munka törvénykönyvben a kisgyermekes anyákat büntetik, olyan új szabályokat hoznak, amelyek alapján sokkal könnyebb kirúgni őket, ha visszatérnek a munkahelyükre. Paradox és álszent módon épp a KDNP áll elő ezen szabályozásokkal.
 
Ha tényleg nem akarnak bort inni és vizet prédikálni, akkor változtassák meg a Munka törvénykönyvet és védjék meg a kisgyermekes anyákat, az élettársi kapcsolat szabályait pedig helyezzék a Ptk. családjogi fejezetébe, az e kapcsolatban élőknek is megadva a kellő becsületet.
 
Ha Harrach Péter és a kormánypártok nem lépik ezt meg, az új, baloldali kormány majd megteszi helyettük. 
 
Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag