nyugat.hu | Belföld | ételosztás Szombathely
2013. január 13. 09:58

Amíg bent bulizik az elit, addig kint ételért állnak sorba

Idén is ételosztás volt a Megyebál előtt - bent mulattak a tehetősebb polgárok, kint pedig élelmiszert osztottak a rászorulóknak.

Szombat este a Fő téren, a Pannónia Étteremnél társadalmi különbségek ötlöttek az arra járók szemébe. Az egyik oldalon a Megyebálra érkező vendégek eleganciája, a másikon pedig azon rászorulók, akik sorban álltak a meleg ételért, amelyet a szocialista városi képviselők osztottak. Az étterem első és hátsó bejáratánál egyaránt gyűlt a tömeg, a csomagokban lencsefőzelék, pite, kenyér és egyéb élelmiszer lapult. 700 adag ételt osztottak ki a szociálisan rászorulóknak, az akció fő célja a segítség, és egyúttal szimbolikusan üzenni a bálon szórakozó tehetős embereknek. tudtuk meg Czeglédy Csabától, aki szintén részt vett az ételosztásban.Nemény András és Gyebrovszki János is aktívan segédkezett a csomagok osztásában, a rászorulókat előre értesítették levélben, de többen akadtak, akik jegy nélkül érkeztek, természetesen ők is kaptak a csomagokból. Az ételosztást bejelentették a rendőrségen és az önkormányzatnál is, probléma nélkül zajlott a roma kisebbségi önkormányzat szervezői és a polgárőrség segítségével.

A szocialistáknak nem ez az egyetlen segítő akciójuk, tüzelőt, tanszereket és karácsonyfát is szoktak osztani a rászorulóknak.