MTI
2011. január 02. 11:16

Amíg Orbán síel, megnyugodhat a magyar gazdaság

A szocialista politikus a Lejtőn a miniszterelnök, lejtőn az ország címmel meghirdetett vasárnapi telefonos sajtótájékoztatóján a miniszterelnököt az új adójogszabályok és a forint gyengülése miatt bírálta. Török Zsolt szerint a gazdagoknak kedvező új adórendszer által ütött költségvetési lyukat a kormány a nyugdíj-megtakarítások "lenyúlásával" akarja fedezni.

A szóvivő szerint az új adószabályoknak köszönhetően Orbán Viktornak januártól 500 ezer forinttal nő a havi nettó jövedelme. Mint fogalmazott az új jogszabályok "csak nekik és elvbarátaiknak kedveznek". Török Zsolt szerint Orbán Viktor síelés közben csak azon "izgul", hogy mire költse majd a bérnövekményét, "kőbányákra" vagy "tokaji szőlőültetvényekre".
Az új személyijövedelemadó-szabályok szerint a 290 ezer forintnál kevesebbet keresők borítékjában kevesebb marad, bezzeg a minisztereknek, az államtitkároknak 150-200 ezer forinttal is több kerülhet majd a zsebükbe az adófizetők pénzéből - fogalmazott.
Török Zsolt szerint Orbán Viktor ausztriai családi síelése közben biztos nem gondol azokra az itthon maradt milliókra, valamint a bizonytalanná vált otthonú frankhitelesekre, akik "rettegve tekintenek" a következő évre.
A szóvivő szerint a kormányfő és a Fidesz-KDNP "bűnszövetség" miatt emelkedett az egekbe a svájci frank és a benzin ára, valamint nekik köszönhető, hogy az energia, az élelmiszerek és a kommunikáció ára is nő.
Török Zsolt arról beszélt: az MSZP bízik abban, hogy Orbán Viktor tartósan üdül külföldön, és "nem tesz felelőtlen kijelentéseket" mert így, távollétében stabilizálódhat a magyar gazdaság és erősödhet a forint.