mszp.hu | Belföld | nőnap Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
2016. március 07. 15:52

„ …amikor kihagytam a habfixálót a süteményből!”

„ …amikor kihagytam a habfixálót a süteményből!”
„Köszönjük, hogy vagytok! Nők nélkül a férfiak élete sokkal nehezebb lenne. Minden nap meg kell dícsérni őket, nemcsak aznap, amikor nőnap van!” – hívta fel a férfitársai figyelmét sajtótájékoztatóján Halmi József, megyei alelnök a nőnapot megelőző napon. Ma Magyarországon nem mindenki így ítéli meg a nőket, a Fidesz – KDNP emberei, - elsősorban Kövér László, és az Ákos féle nyilatkozat mind - mind arra utal – hogy a nőknek csak az anyai, nagymamai szerepet szánják a konzervatív felfogásúak.

Politikájukat tekintve, pedig többet dolgoztatják a nőket, mint Európában bárhol. A magyar nők Belgiumhoz képest napi egy órával dolgoznak többet. A statisztikák szerint a női vezetők által vezetett vállalatok nyereségesebbek, mint a többi cég.
 
Orbán Viktor azt mondja, nem szereti a nőket a politikában, mert ki vannak téve kritikáknak, és azt nem jól viselik. Ellenben Halmi József, polgármesterként elmondta, nőkkel szeret dolgozni, mert erősek, mert nagyon tisztességesek, becsületesek, akaratosak, jóval több a felelősségérzetük, és nem passzolják le a munkát. „A nő többre vágyik, annál, hogy csak anya vagy nagymama legyen. Ebben a társadalomnak neki helye van, tudja, meddig terjed az a szerep, ami anyaságról, feleségszerepről, párkapcsolatról szól, és tudja, azt is, hogy ha ma nem tesz meg mindent a családjáért, részt vállalva a terhek cipelésében, az gondot jelent. Ne mondja meg a politika, hogy a nőnek milyen szerepe legyen a társadalomba, hagy döntse el a nő!” – fogalmazott.  „Legyen választási lehetősége főállású anya akar – e lenni, vagy dolgozik és ezzel lesz a társadalom hasznára. Legyen szavazati joga, dolgozhasson, akár a politikában is. A mi kormányzásunk alatt voltak női miniszterek, akik kiállták a politikai palettán is a próbát, és jó miniszterek voltak.”

Halmi József személyes példájával is rámutatott a nők fontosságára. „Mikor a két gyerekemmel egyedül maradtam, és főzni, mosni, mindent nekem kellett, megtapasztalhattam, sokszáz dolgot tudnak kézben tartani egyedül, amire egy férfi sokkal nehezebben képes. Amikor kihagytam a habfixálót a süteményből, mert figyelmetlenül olvastam el a receptet, a női kolleganőm egyből tudta, mit hiányzik belőle, én nem.” smiley

A férfi nem tudja pótolni a nőt, és fordítva sem kivitelezhető.  Bár gyereket nevelhet a férfi, de pótolni az anyát nem tudja. Ha a gyermek nem látja az édesanyját 2 hétig, akkor is az anya után fog vágyni, ha mindennap megkapja az édesapja figyelmét. A női szívet, az anyai szeretetet senki sem tudja pótolni. – fogalmazott a szocialista képviselő.

Főzhet finoman egy férfi, de nem főz olyan finomat, mint egy nő. Mi lenne velünk nélkülük?

Nők nélkül halálra lennénk ítélve.  – mondta az alelnök, aki a Sz. – Sz .– B. Megyei Területi Szövetség minden férfi vezetője, és tagja nevében a megye, az ország, és a világ összes nőjének nagyon sok boldog nőnapot, nagyobb tiszteletet és megbecsülést kívánt. Férfitársai nevében pedig azt, hogy legyenek mindig velük, mert ha a nők nincsenek, mi sem vagyunk – hangsúlyozta.

A nőnapi köszöntést megelőzően két gratuláció is elhangzott a képviselőtől. Gratulált a Saul fia alkotóinak, hogy egy magyar film, a történelmünk része, ilyen szép sikert érhetett el.
Megjegyezte, a kormánynak el kellene döntenie, hogy, hogy támogatja és osztozik a sikerben, vagy Hóman Bálint, és Donald György szobrokat avat, hisz a kettő nem egy kategória. Gratulált Fekete Zsolt, Salgótarján megválasztott polgármesterének is, és ezzel kapcsolatosan elmondta, óriási büszkeség az, hogy MSZP – s politikusként győzni tudott.

Mi ebből a győzelemből kivettük a részünket, - fogalmazott - hisz több alkalommal kampányoltunk mellette. Az a sikeréhség, amit ott átélhettünk a kampánya során, és azaz Orbán kormánnyal való elégedetlenség, ami benne volt a levegőben, jó érzéssel tölthetett el minden résztvevőt, aki meg van győződve róla, hogy nem a közvélemény-kutatásoknak kell hinni, hanem a saját szemünknek!

 

Kapcsolódó párttagok