mszp.hu | Belföld
2019. szeptember 29. 19:25

Amiről Orbán mélyen hallgatott

Orbán Viktor nem beszélt arról, hogy kormánya gazdaság- és társadalompolitikájának következményeként, a magyar dolgozóknak jut a legkevesebb bér a visegrádi országok közül, és ha ez nem változik 2020-ban a bérből és fizetésből élők havi járandósága éri majd a legkevesebbet az Európai Unióban.
Vasutasok, rendőrök, tűzoltók, pedagógusok, egészségügyi, szociális és hivatali dolgozók, a versenyszféra dolgozói mind egy emberként követelik a tisztességes bért, a normális munkakörülményeket, de a Fidesz sunnyog, hallgat, mellébeszél, hazudozik.  
 
Nem beszélt arról a Fidesz elnöke, hogy mindeközben súlyosan korlátozzák a dolgozói érdekképviseletek, a szakszervezetek jogait, lábbal tiporják a sztrájkhoz való jogot, rabszolgatörvénnyel nyomorítják az embereket, és ellehetetlenítették a béren kívüli juttatások rendszerét, a cafeteriat.
 
Nem volt arról egy szava sem Orbánnak, hogy a nyugdíjasok sem járnak jobban a Fidesz rendszerével. Ugyanis, aki ma nyugdíjas lesz, az rálép a lassú elszegényedés útjára, pedig a megoldást az asztalra tettük: a nyugdíjemelésnél vegyék figyelembe a fizetések növekedését is.
 
Kilenc év után ezt bírta összehozni a Fidesz. Ennyit gondol a dolgozó emberekről, ennyit ér nekik a magyar családok boldogulása, a nyugdíjasok megélhetése.
 
A handabandázás kora lassan lejár. Ahogy Salvini megbukott Olaszországban, úgy bukott most meg a Fidesz populista testvérpártja Ausztriában is.
 
2019. október 13-án mi is üzenhetünk az Orbán-rezsimnek: szabad városokból újjá fogjuk építeni a szabad, európai Magyarországot.
 
MSZP