Annyira nem bíznak az emberek a kormányban, hogy már a legkisebb megtakarításokat is értékálló valutába menekítik

Annyira nem bíznak az emberek a kormányban, hogy már a legkisebb megtakarításokat is értékálló valutába menekítik
Az atlatszo.hu információi szerint a napokban szinte megrohamozták az emberek a pénzváltókat, sajnos azonban nem a forint szárnyalása vagy a turizmus felpörgése miatt.

A megnövekedett forgalom oka az, hogy rengetegen a legkisebb megtakarításaikat is értékálló euróra vagy dollárra akarták váltani azért, mert nem bíznak a kormányban és félnek a forint elértéktelenedésétől.

 

Ezen sajnos meg sem lehet lepődni, mivel az emberek a saját bőrükön érzik, hogy a Fidesz eddigi megkésett és szűkmarkú intézkedései milyen károkat okoztak. A gazdaság vergődik, tömegek maradtak állás és bárminemű bevétel nélkül, de a Fidesz továbbra sem tesz semmit az emberek megélhetésének biztosításáért. Az pedig egyáltalán nem növeli az emberek biztonságérzetét, ha azt kell látniuk, hogy a Gazdaságvédelmi Alapból a sporttól a propagandáig mindenre jutnak milliárdok, csak éppen a válságból való kilábalást szolgáló intézkedésekre nem.

Ennek az egyenes következménye, hogy akinek még van bármilyen megtakarítása, az most pánikszerűen próbálja biztosítani annak értékállóságát.

Az MSZP azonban már a válság kezdete óta azt követeli a kormánytól, hogy biztosítsa az emberek megélhetését. Ezért akarjuk a 80%-os bértámogatás bevezetését! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Továbbá 100%-os táppénzt kell biztosítani mindenkinek a veszélyhelyzet ideje alatt, aki megfertőződik vagy karanténba kerül azért, hogy ne kelljen dönteniük az anyagi biztonságuk és a saját vagy mások egészsége között.

Gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. A családoknak pedig érdemi támogatást kell nyújtani, ezért elengedhetetlen a családi pótlék, a GYES, a GYET és az anyasági támogatás azonnali megduplázása.

Az MSZP szerint a biztos megélhetés mindenkinek jár, ezért - szociáldemokrata pártként - az esélyegyenlőségért, a szociális biztonság megteremtéséért és a társadalmi igazságtalanságok megszüntetéséért harcol.

 

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese  

Kapcsolódó párttagok