mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2022. február 21. 11:49

Április 3-án az adóköteles minimálbér megy, az adójóváírás jön!

A Fidesz 12 év alatt nem volt képes felzárkóztatni a magyar minimálbért uniós szintre, így az továbbra is a sereghajtók között van, a visegrádi országok között pedig a legalacsonyabb. Mindez annak is köszönhető, hogy az Orbán-kormány még a korábban adómentes legalacsonyabb béreket is megadóztatta.

A magyarok háromnegyede az uniós szegénységi szint alatt él azért, mert a Fidesz milliók elől zárta el a felemelkedés lehetőségét. Az elmúlt 12 évben a kiváltságosok kaptak mindenféle támogatást azért, hogy még tovább növeljék a milliárdos vagyonukat, miközben rengeteg dolgozó bére alig fedezi a megélhetési költségeket.

Ez az Orbán-féle nemzeti együttműködés: egy egész nemzet dolgozik és adózik azért, hogy a kiválasztott kevesek urizálása és gazdagodása biztosítva legyen. Az MSZP célja pedig, hogy április 3-án véget vessen ennek a korszaknak.

Az Egységben Magyarországért a személyi jövedelemadó rendszerét igazságosabbá fogja tenni, és vissza fogja adni a Fidesz által az alacsonyabb jövedelműektől elvett adójóváírást. Ez a rendszer a minimálbér szintjén a személyi jövedelemadó teljes visszatérítését jelenti, és a minimálbér másfélszereséig növelni fogja az embereknél maradó jövedelmeket úgy, hogy az semmilyen kiadást sem fog jelenteni a kis- és középvállalkozások számára.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese