mszp.hu | Belföld
2022. március 08. 11:52

Április 3-án Szijjártó a „Barátságért” kitüntetésével együtt megy, az orosz kémbank nélküli Magyarország jön!

Szijjártó Péter láthatóan nagyon meg akarja mutatni, hogy nem hiába kapta meg orosz kollégájától a „Barátságért” kitüntetést, ugyanis már arról nyilatkozik, hogy hazánk hamarosan növelheti is részesedését az orosz kémbankban.

Orbán Viktor szerint „háborús helyzetben a beszéd már fél cselekvés”, így Szijjártó mondatai egyértelművé teszik, hogy az Orbán-kormány továbbra is folytatja Putyin érdekeinek kiszolgálását. Ezzel veszélyeztetik a magyar emberek békéjét és biztonságát.

A helyzet ugyanis az, hogy Magyarország számára Orbán és kormánya jelenti a biztonsági kockázatot. A magyar emberek számára csak egy olyan új kormány őrizheti meg a békét és biztonságot, amelynek tagjait és vezetőjét tisztelik és nem árulóként kezelik a szövetségeseink.

Éppen ezért az MSZP ezúton is felszólítja Orbán Viktort, Szijjártó Pétert és a kormányt, hogy április 3-áig ne hozzanak semmilyen döntést – a kilépésen és a kiutasításon kívül – az orosz kémbankkal kapcsolatban! Ennek a banknak a magyarországi működése ugyanis árulás a magyar emberek érdekeivel, szövetségeseinkkel és Ukrajnával szemben.

Az Egységben Magyarországért álláspontja világos: békét akarunk, aminek záloga a háborús agresszor megállítása és Magyarország kiszabadítása Putyin érdekszférájából. Ehhez pedig kormányváltás kell, április 3-án, egységben, Magyarországért!

MSZP

Nehéz búcsú