Aprópénz az egészségügynek

Orbán Viktor kormánya négy éven keresztül vonta ki a forrásokat az egészségügyből, most pedig, a választásokhoz közeledve egymilliárdot juttat vissza a várólisták csökkentésére.

Minden forint számít, de ez csak csepp a tengerben. Megfelelő források hiányában nem lesz jobb a várólistán veszteglő betegeknek, az alulfizetett egészségügyi dolgozóknak, az eladósodott és lassan működésképtelen kórházaknak.  
 
Az egészségügyi helyzet áldatlan állapotát az is mutatja, hogy a háziorvosi praxisoknak a közfinanszírozásból kevesebb jut, mint amennyiből fenn lehetne tartani őket. Ezt erősíti meg az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége elnökének keddi nyilatkozata is.
 
Az új MSZP kormány azonnal belekezd az egészségügy konszolidációjába. Az Orbán Viktor által eltüntetett pénzeket visszaadjuk az egészségügynek.
 
Az MSZP meg fogja erősíteni az alapellátást. Növeljük a háziorvosok praxispénzét, javítjuk az egészségügyi dolgozók bérezését. Életpályamodell bevezetésével hozzájárulunk az elvándorlás megállításához.
 
Elérjük, hogy mindenki a lakóhelyéhez közel jusson hozzá az állapotának megfelelő gyors és hatékony ellátáshoz.
 
Radikálisan lerövidítjük az előjegyzési és várólistákat, hogy senkinek ne kelljen fél- egy évet várnia diagnosztikus vizsgálatra vagy műtéti beavatkozásra.
 
Kormos Kata,
szóvivő