mszp.hu | Belföld | közlemény mezőgazdaság
2014. március 23. 18:43

Árvalányhaj helyett fejlődő agráriumot kínál az MSZP

Kizárólag a dilettánsokra bízott Vidékfejlesztési Minisztérium hazug statisztikái mutatnak óriási fejlődést a magyar agráriumban, minden független értékelés az elmúlt 4 évben a mezőgazdaság drasztikus leépülését mutatja. Folyamatosan csökken a tejtermelés, a hús előállítás, és egyre kevesebb embernek biztosít megélhetést a termőföld hasznosítása.

A kormány azzal henceg, hogy milyen sok ember jutott állami földhöz, de arról hallgat, hogy mennyi család veszítette el a megélhetését azért, mert fideszes csókosok elvették a korábban használt állami földjeiket.

Orbán Viktornak fogalma sincsen a vidéki emberek gondjairól, arról, hogy a sokat emlegetett rezsicsökkentés falun a fával fűtőknek semmit nem jelent, a nyugdíjak értékállósága pedig hazugság, hisz az élelmiszerek drasztikusan drágultak, ami legnagyobb tétel a nyugdíjas kosárban.

A Mesterházy-kormány olyan földtörvényt fog alkotni, amely szerint valóban azok vehetnek majd földet, akik értenek is hozzá és helyben élnek. A földpiacról ki fog szorítani minden spekulánst, legyen az külföldi, vagy belföldi. Társadalmi szerződést ajánl a mezőgazdaságban tevékenykedőknek, jelentős élelmiszer árcsökkentést, és igazságos rezsicsökkentést vezet be, 100 ezer forintra emeli a nettó minimálbért. Újraéleszti a beszállítói tevékenységet végző falusi melléküzemágak rendszerét, ösztönzi az összefogáson alapuló állattartás, és kertészeti tevékenységet.

Az önfényezés, az árvalányhajas nosztalgia helyett modern, dinamikusan fejlődő vidéket teremt.

Gőgös Zoltán,
az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke