Asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség?

A Magyar Szocialista Párt Nőtagozata felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul vonja vissza a gyermekvédelmi törvény módosításáról szóló azon javaslatát, mely szerint a kiskorú lányok a törvényes képviselőjük meghallgatása nélkül nyilatkozhatnának arról a gyámhatóság előtt, hogy titokban akarják megszülni gyermeküket.

Ugyanakkor a módosítás nem érinti azt a szabályt, hogy az abortuszhoz a korlátozottan cselekvőképes leány törvényes képviselőjének hozzájárulása kell. Ezzel az állam alattomosan nyomást gyakorol a gyermeklányra, hogy titokban szülje meg gyermekét és adja örökbe. Egy kiskorú lány terhessége valódi válsághelyzet, amikor nem állami, hanem szülői segítségre van szüksége a felelős döntéshez. A kiskorú terhessége során számos egészségügyi, jogi probléma merülhet fel, amikor a szülőnek kell dönteni!

A kormány elképesztő felelőtlenséggel játszik a szülők és lányaik életével, egészségével. Hogy gondolta a kormány, amikor útlevelet, személyit sem igényelhet önállóan a kiskorú, akkor egy gyermek vállalását "suttyomban" meg lehet oldani?! Ennél arcátlanabb, gyermekellenesebb ötlete nem volt a keresztény, fideszes kormánynak!

A Nőtagozat követeli, hogy a kormány hagyjon fel az élet legszemélyesebb döntéseibe történő beavatkozással, tartsa tiszteletben a szülői jogokat, a magánélethez és az önrendelkezéshez való jogot!