mszp.hu | Belföld
2024. február 24. 12:44

Átadták a Baloldalért-díjakat

Átadták a Baloldalért-díjakat
A Baloldalért-díjakat a hagyományokhoz híven az MSZP szombat délelőtti választmányi ülése előtt osztották ki. Az MSZP elnöksége ezúttal is azokat jutalmazta, akik több évtizednyi munkájukkal, életművükkel hozzájárultak a baloldali közösség sikeréhez.
A Baloldalért-díjat még 2011-ben alapította az MSZP Országos Elnöksége annak érdekében, hogy elismerésben részesülhessenek azok, akik hosszú időn át végzett áldozatos tevékenységükkel, szolgálatukkal erősítik a magyar baloldali mozgalmat. A Baloldalért-díjakat évente adják át az arra legérdemesebbeknek. 
 
Az elismerés azoknak ítélhető oda, akiknek az életpályájuk elismert és hiteles, illetve akik kiemelkedő munkájukkal hozzájárulnak a közösség sikeréhez. Az MSZP elnöksége így kívánja kitüntetni azokat, akik tevékenységükkel hozzátettek a baloldali értékek népszerűsítéséhez és a baloldali értékeket vállalva segítették a közösség tevékenységét. A díjazottakra jelen esetben is a párt tagjai, szervezetei és testületei tehettek javaslatot. 
 
Az Országos Elnökség által még 2023-ban odaítélt díjakat – a laudációk elhangzása után – Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke, valamint Hiller István országgyűlési képviselő, az MSZP Választmányának elnöke adták át. A párt ezúttal 24 személy részére ítélte oda a díjat. Több díjazott posztumusz részesült elismerésben, az ő oklevelüket hozzátartozóik, szeretteik vehették át. 
 
Elismerésben részesült: Dr. Brúszel László, Alföldi Albert (posztumusz), Hutkainé Novák Márta, Hidasi Gyula, Abonyi János, Csobánki Jenő, Moór Árpád, Szirbik Imre, Dr. Kerkuska László, Aller Imre, Gyula Ferencné, Dr. Orosz István (posztumusz), Végh Máténé (posztumusz), Muzsai János, Csatári Mártonné, Király Erzsébet, Németh István, Moór György, Dr. Veres János, Halmi József, Néber Tibor, László Győző, Kalamászné Veres Mária, Böröcz Zoltán. 
 
Idén is azok részesültek a kitüntetésben, akik közéleti tevékenységük során, valamint szakmai munkájukban és magánéletükben is példát mutattak környezetüknek. Munkájukat ezúton is megköszönve gratulálunk minden díjazottnak!