mszp.hu | Belföld | Nagy Attila díjátadás
2015. május 08. 10:11

Átadták a Nagy Attila-díjakat

Május 7-én, csütörtökön adták át a Nagy Attila-díjakat (Bács-Kiskun megye "baloldaláért") Kecskeméten, az MSZP megyei irodájában. Az ünnepélyes díjátadón Király József megyei elnök és Heringes Anita országgyűlési képviselő adta át az emlékérmeket.

Márfai Péter: A 90-es évek kezdetétől foglalkozik térségi és regionális politikával, három cikluson keresztül volt országgyűlési képviselő. Négy alkalommal választotta meg a megyei párttagság megyei elnöknek. Baján 1994-ben választották be az önkormányzatba, több cikluson át vezette a gazdasági bizottságot. A megyei közgyűlés szocialista frakciójának megbízásából megalakulása óta részt vett a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács munkájában. Városában alapítványok, köztük iskolafenntartó alapítvány létrehozója, működtetője volt. 

Patyi László: 25 éve folyamatosan részt vesz az MSZP kiskunfélegyházi elnökségének munkájában. Az agrártársadalomban szerzett ismertsége és elismertsége elvitathatatlan. Nyugdíjba vonulása után szakmai tapasztalatát több cikluson át a Vízgazdálkodási Társulat Felügyelő Bizottságának elnökeként kamatoztatta. 2001-ben kezdeményezője volt az Értelmet az Éveknek Klub megalapításának, melynek 2008-ig vezetője, jelenleg vezetőségi tagja. A MABÉOSZ Helyi Szervezetének elnöke, a Civil Szövetség delegált tagja.

Szemkeő Péter:  Kiskőrös ismert és elismert közösségi embere. Elhivatott pedagógusként kiemelkedő eredményeket ért el Kiskőrös és környéke fogyatékos gyermekeinek nevelésében, a gyógypedagógiai oktatás feltételeinek megteremtésében. Igazgatóként irányította az országosan is elismert Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kollektíváját. A megyei és a kiskőrösi MSZP meghatározó személyisége. Évtizedek óta a helyi elnökségi tagja. Több mint egy cikluson át a város, a térség elnöke, választmányi és megyei elnökségi tag, megyei alelnök, az újonnan átalakított választási körzet vezetője volt. Nagy szerepet vállalt a Kiskőrösi Demokraták Köre civil szervezet  működtetésében, a helyi pártszervezet nagy rendezvényeinek lebonyolításában.