mszp.hu | Belföld
2022. július 12. 13:13

Áterőszakolta a zuglói DK vezetője az elfogadhatatlan vezérigazgató-jelöltet

Hiába ragaszkodik görcsösen a zuglói DK az elfogadhatatlan jelöltjéhez, a Zuglói Zrt. élére kizárólag alkalmas szakember kinevezését támogatom. Éppen ezért élek a polgármesteri vétómmal és nem engedem, hogy egy alkalmatlannak bizonyult havert nevezzenek ki vezérigazgatónak.

A képviselő-testület keddi ülésén Horváth Zsolt, a zuglói DK vezetője áterőszakolta a jelöltjét a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatói posztjára. Ez azért is érthetetlen, mert a pozícióra kiírt pályázatra összesen 57-en jelentkeztek, köztük több kiváló szakember is.

A zuglói DK vezetője azonban a nyilvánvaló szakmai aggályok ellenére a józan ész racionalitásán túl is ragaszkodik a számára egyedüliként szimpatikus jelölthöz. Ahhoz a személyhez, akit eredetileg pályázat nélkül, tehát a tisztességes szakmai versenyt mellőzve akart kinevezni az egyik legfontosabb zuglói közszolgáltató cég élére.

Nem bízhatjuk rá az Önkormányzat évente ötmilliárd forinttal gazdálkodó cégét egy olyan személyre, akinek a saját tulajdonú vállalkozásai folyamatosan pénzügyi bajban vannak és ellenük több végrehajtást is indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a legutóbbit éppen néhány napja.

Nem tudom, kinek milyen személyes érdeke fűződik a zuglói DK vezetője által kiszemelt jelölt kinevezéséhez, de Zugló polgármestereként nem hagyom, hogy szakemberek helyett haverokat juttassanak pozícióhoz. Ez a minimum, amivel tartozunk Zugló polgárainak, és sajnálom, ha van olyan képviselő, aki ezt nem tudja, vagy nem akarja megérteni.

A zuglói képviselő-testületen áterőszakolt rossz döntés ellen polgármesteri vétóval élek, a Zuglói Zrt. vezérigazgatói posztjáról a testület egy későbbi ülésén ismét szavazunk majd.

Horváth Csaba
Zugló polgármestere