mszp.hu | Belföld | tűzifa rezsi Kecskemét
2014. október 07. 17:30

Átverés a tűzifaár-csökkentés

Kedden délután Kecskeméten tartott sajtótájékoztatót Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettese, s Király József kecskeméti elnök a tűzifaár-csökkentéssel kapcsolatban. Orbán Gyula helyi önkormányzati képviselőjelölt pedig két kályhát ajánlott fel a Zsinór utcában, szegény körülmények között élő két családnak.

„Nem tud bennem megfordulni ez a fa rezsicsökkentés. Az is gusztustalan, hogy tavasszal felemelik az árát, majd ősszel csökkentik. A fő probléma az, aki szegény az nem ölfát vesz, és nem több köbmétert, hanem ha van pénze, akkor vesz egy mázsát. Majd ha elfogy, megint elmegy a kereskedésbe, és újra vesz általában akácot, mert az vizesen is elég.” – emelte ki Gőgös Zoltán.

„Ez megint nem más, mint a jobb módúak segítése, akik előre egy évvel megveszik a méter fát, felfűrészelik, betárolják, majd egy év múlva fűtenek vele. Ha valóban segíteni akarnának, akkor az erdészetek tavasszal felajánlottak volna a településeknek a fát, majd a közmunkások konyhakészre aprítják, és utána ennyivel több fa lenne a szociális faosztásban. Ez megint csak egy kampányfogás, és ez ismét azt mutatja, hogy a Fideszt nem érdeklik a szegény emberek problémái, sőt nem is értik azokat.” – mondta az MSZP elnökhelyettese.

Hozzátette, hogy az is nagy probléma, hogy sokszor eszközük sincs az embereknek, amiben eltüzelhetnék azt a kevés fát, amihez hozzájutnak. Ezért nagyon jó ötletnek és támogatandó, nemes célnak nevezte a kecskeméti MSZP-s jelöltek kályhaadományozó akcióját.