mszp.hu
2015. május 06. 10:29

Autós demonstráció Törökszentmiklóson az M4-es autópálya megépítése mellett

Május 5-én az MSZP Törökszentmiklós határában autós forgalomlassító demonstrációt szervezett az M4-es autópálya megépítése mellett.

A demonstráción közel 50 autóval vettek részt az autópálya megépítésének támogatói.

A tüntetésen Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő és Rózsa Endre megyei frakcióvezető tartott sajtótájékoztatót.

Elmondták: a kormánynak egyelőre annyira futotta az építkezés leállítása óta eltelt egy hónap alatt, hogy kormányhatározatban kérje fel a fejlesztési minisztert: vizsgálja meg Szolnok autópálya-hálózatba történő bekötésének lehetőségét.

Ennél több kell. Ez semmire nem jelent garanciát sem Szolnok, sem a megye számára.

„Innen üzenjük a kormánynak és a fideszes képviselőknek: ha Szolnokot el is éri az autópálya, az nem jelent megoldást a megye keleti fele számára. Az nem jelent megoldást Törökszentmiklós, Mezőtúr, Fegyvernek, Kisújszállás, Kunhegyes, Karcag és térsége számára.

És nem jelent megoldást a Hajdú-Bihar megyei emberek számára sem, hiszen ha az M4-es építése már Jász-Nagykun-Szolnok megyében elakad, a hajdú-bihariaknak esélyük sincs arra, hogy elérje őket az autópálya.

Felszólítjuk a kormányt: a sokat hangoztatott keleti nyitást kezdje azzal, hogy nyit Kelet-Magyarország felé, nyit a Jász-Nagykun-Szolnok megye keleti felében élők felé.

Felszólítjuk továbbá a kormányt, hogy a miniszterelnök hivatalának budai várba való költöztetésére szánt 100 milliárd Ft-ból építse meg az M4-es autópályát.

Nem Szolnokig, és nem évek múlva múlva. Abony és Fegyvernek között, az általuk ígért 2016 őszi határidőig.”

Az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete az elmúlt hetekben számos alkalommal felhívta a figyelmet arra, hogy az M4-esnek tovább kell épülnie.

Sajtótájékoztatókon, tv-kben, rádiókban, tüntetésen, a szolnoki és a megyei közgyűlésben is elmondtuk: megyénk fejlődése szempontjából elengedhetetlenül fontos az M4-es autópálya megépítése.

A megyei közgyűlés néhány héttel ezelőtti ülésén Rózsa Endre frakcióvezető javasolta, hogy a közgyűlés valamennyi pártja álljon ki egy közös nyilatkozatban az M4-es mellett. A közgyűlés legutóbbi ülésén el is fogadott egy nyilatkozatot, melyet minden párt és képviselő támogatott.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy az M4-es körüli huzavona akár a hűtlen kezelés gyanúját is felvetheti.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei MSZP a demonstrációt követően a nyomásgyakorlás újabb eszközéhez nyúl: aláírásgyűjtést indít az M4-es megépítéséért.

A következő hetekben, hónapokban piacokon, közterületeken, irodáinkban és aktivistáinknál aláírhatóak lesznek azok az ívek, amelyeken a támogató aláírásokat gyűjtjük.

A mai tüntetéshez hasonlóan párthovatartozásra való tekintet nélkül várjuk mindenkinek a támogató aláírását, aki úgy gondolja: megyénknek jár az autópálya!

Az M4-es nem lehet pártügy, ez egész megyénk, egész térségünk ügye.