mszp.hu | Belföld | 1-es villamos közlemény bkv
2014. augusztus 22. 15:37

Az 1-es villamos vonalát meg kell hosszabbítani az Esztergom-Budapest vasútvonalig!

Az MSZP III. kerületi szervezete programjába illeszti a kerület szocialista országgyűlési képviselőjének javaslatát, amely szerint az 1-es villamos vonalát meg kell hosszabbítani az Óbudát is érintő Esztergom-Budapest vasútvonalig.

Kiss László javaslatának megvalósítása az egész főváros kötöttpályás közlekedési hálózatára, valamint Budapest északnyugati agglomerációjának tömegközlekedésére is pozitív hatással lenne. Ezért arra kérjük kerületi és fővárosi képviselőjelöltjeinket, hogy vegyék be programjukba és minden fórumon támogassák.

Felkérjük Falus Ferenc főpolgármester-jelöltet is, hogy fejlesztési céljai közé szintén emelje be az 1-es villamos meghosszabbításának tervét.

Budapest jelenlegi vezetőitől azt kérjük, hogy minden, az ügyben eddig készült szakmai anyagot hozzanak nyilvánosságra és tegyék lehetővé, hogy a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban támogatást kaphasson a javaslat.

Bízunk abban, hogy a javaslatot a többi párt is szakmai, közlekedéspolitikai, urbanisztikai és környezetvédelmi szempontból vizsgálja majd, és megvalósítását nem nehezítik politikai presztízsharcok.

Célunk, hogy legkésőbb a következő önkormányzati ciklus végére, azaz 2019-re Budapest, ezen belül Óbuda polgárai már az óbudai temetőhöz és az esztergomi vasúthoz is az új szakasz igénybevételével juthassanak el. Budapesti és kerületi képviselőink ezen dolgoznak majd.

MSZP Óbuda-Békásmegyeri szervezete