Az adatvédelmi hivatal bizonyíthatja a népszavazási törvénysértést

Továbbra is az igazságot keresi Nyakó István a fekete kedden történtekkel kapcsolatban.

A szocialista politikus csütörtökön a Nemzeti Adatvédelmi és Információ Hivatal épülete előtt beszélt erről. Mint mondta, azért ment oda, mert mindenkinek, aki népszavazást kezdeményez, a NAIH állít ki papírt erről. Nyakó István arra volt kíváncsi, hogy hányan nyújtottak be népszavazási kérelmet a vasárnapi boltzárral kapcsolatban. Azt gyanítja. hogy három embert fognak megnevezni: a két szocialista politikust, Lukács Zoltánt és őt magát, valamint Erdősi Lászlónét.

Ha ez így lesz, akkor egyértelmű, hogy a dossziét lobogtató verőembereknek semmi keresnivalójuk nem volt aznap a Nemzeti Választási Iroda épületében. Vagyis csak azért voltak ott, hogy jelenlétükkel akadályozzák az MSZP-t, és segítsék a Fideszt és Erdősinét.

Bízom benne, hogy Péterfalvi Attila, a hivatal elnöke válaszol, mert a kérdéseimmel a rendőrség munkáját is szeretném segíteni. A válaszból világosan kiderülne, hogy az ott megjelent hölgy és az urak bűncselekményre készültek – jelentette ki Nyakó István.

A politikus másik kérdése, hogy a három kérvényező hány nap alatt kapott határozatot a NAIH-tól, arra akar rávilágítani, hogy kinek mennyi ügyintézési idő szükséges ahhoz, hogy népszavazást kezdeményezhessen.